"Tornenes sprog" - Leigh Bardugo

Hver uge anbefaler Stadsbiblioteket en bog, en film eller et stykke musik i samarbejde med lokalavisen Det Grønne Område. I denne uge er det bibliotekets praktikant Alma Rose Bay Nielsen fra 9. klasse, der har skrevet anbefalingen, som byder på en række klassiske eventyr i nye klæder.

Hvad handler bogen om?
Novellesamlingen indeholder seks forskellige noveller og hver novelle er en mere tankevækkende, spændende og overraskende udgave af de klassiske eventyr, som vi alle kender så godt. Den første novelle er en realistisk, men stadig eventyrlig udgave af Hans og Grethe, som viser en helt ny side af det klassiske eventyr. Den anden novelle beviser, at bare fordi man ser ud på en bestemt måde, betyder det ikke, at man er ond, og at man aldrig kan vide sig sikker på hvem den egentlige fjende er. Den tredje novelle er på én gang gruopvækkende og fængende og beviser, at alt og alle kan være noget andet, end det du tror. Den fjerde novelle virker simpel, men er måske den mest overraskende i bogen, og vil overraske én, hver gang man læser den. Den femte novelle er en fornyet udgave af nøddeknækkeren, og giver et helt nyt syn på den gamle klassiker og gør at man aldrig vil kunne læse nøddeknækkeren på samme måde igen. Den sjette novelle er en fornyet udgave af den lille havfrue hvor historien fortælles fra Ursulas synspunkt. Den fortæller en trist og tårevæddende historie, om en talentfuld kvinde som ingen tør bemærke.

Hvorfor skal man læse denne bog?
Hvis du er blevet træt af de klassiske eventyr, og af at det altid er prinsen på den hvide hest som altid besejre det onde monster og så redder prinsessen, vil denne bog passe perfekt til dig. Novellesamlingen er de klassiske eventyr omskrevet, så man ser eventyrene på en helt ny måde. Omskrivningen har nærmest ændret eventyrene til fantasynoveller, da eventyrene har fået et meget mere levende sprog og overraskende slutninger.

Hvilke andre bøger, synes du, den minder om?
Alle novellerne læner sig selvfølgelig op ad forskellige klassiske eventyr, som man altid kan læse. Men novellerne minder også meget om Alice i eventyrland, da de begge deler et forvirrende og overraskende plot der gør, at man som læser ikke ved, hvad der kommer til at ske i historien.

Anbefalingen er skrevet af erhvervspraktikant Alma Rose Bay Nielsen