’Adèle Bedeau forsvinder’ af Graeme Macrae Burnet

Denne uge anbefaler vi en elegant og velskrevet krimi med blød hat

Hvad handler bogen om?

I den søvnigste miniputby i Alsace bliver alt vendt på hovedet da den unge servitrice Adèle forsvinder. For mange år siden skete der nemlig en lignende forbrydelse og Kommissær Gorski ved inderst inde godt at det ikke var den sande gerningsmand der blev fængslet dengang. Men hvem kan leve med sådan en grufuld hemmelighed i bagagen i så mange år? Handlingen er fuld af elegante plottvists og mange psykologiske overraskelser undervejs. 

Hvorfor bør du læse den?


Savner du en velskrevet krimi som i de gode gamle dage? Hvis du kan lide et lækkert mysterium med blød hat og helt uden grafisk vold, så ligger ’Adèle Bedeau forsvinder’ klar og venter på dig! Den lidt hengemte stemning i den lille by er ramt lige på kornet og som læser glemmer man alt omkring sig og ser næsten verden i sepia efter endt læsning. 


Hvad minder bogen om?


De tre bøger om Kommissær Gorski er helt sikkert inspireret af den belgiske forfatter Georges Simenon og hans piberygende parisiske kriminalkommissær Jules Maigret. De har det samme skarpe blik for menneskelig dårskab og ondskaben i den grå hverdag.