Ledige stillinger

Vi har for øjeblikket 1 ledig stilling.

Litteraturformidler til Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne

Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne søger en litteraturformidler til voksenområdet, som skal være med til at sikre, at borgerne fortsat bliver mødt af kompetente og dedikerede medarbejdere.

Vores bogudlån stiger og den succes tilskriver vi primært den biblioteksfaglige betjening af borgerne. Vi søger derfor efter en kollega til litteraturformidlingsgruppen - et exceptionelt team af mennesker, som brænder for at formidle læseoplevelser og litteratur.

Du skal konkret arbejde med litteraturformidling i biblioteksrummet i samtale med borgerne, planlægge og afvikle litteraturarrangementer, formidle i vores bogbrevkassepodcast og skrive nyhedsbreve om litteratur. Og du skal selvfølgelig have bøger i hænderne og hjælpe med at tilpasse og vedligeholde materialesamlingen, så den altid fremstår attraktiv og aktuel.

Den personlige og opsøgende kontakt til brugerne er vores vigtigste arbejdsredskab. Derfor er det vigtigt, at du af natur er udadvendt og opsøgende.
Til en samtale skal du derfor fortælle os, hvordan du kan bidrage til at løse denne opgave:
Hvordan kan vi hjælpe med at bibeholde eller genoplive læselysten hos voksne mennesker?

Vores forventninger til dig

  • Det er et krav, at du er et læsende menneske, som har en stor passion for at formidle litteratur og læseoplevelser.
  • Det er et krav, at du har en relevant længerevarende uddannelse, som f.eks. Bibliotekar DB, cand.scient.bibl., eller cand.mag. i litteraturvidenskab.
  • Du skal have en dokumenteret erfaring med at formidle litteratur på et bibliotek - både skriftligt og i direkte dialog med brugerne.
  • Du skal have masser af gode ideer og du skal kunne føre dem ud i livet – fra start til slut.
  • Du er et praktisk menneske, der har stort overblik og er god til at samarbejde med andre.

Om Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne

Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne består af Stadsbiblioteket i Lyngby, et åbent skole- / folkebibliotek i Taarbæk, en biblioteksfilial i Virum, der er placeret i Virumhallen, samt et nyt skole- / folkebibliotek på vej i Lundtofte.

Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne har litteraturen og læseglæden som udgangspunkt for alle vores formidlings- og udviklingstiltag. Vi arbejder efter værtsskabsprincipperne, hvor borgeren er i centrum. Det betyder, at borgeren altid er i fokus, når man er i biblioteksrummet, og når der træffes beslutninger om biblioteksdriften. Vi arbejder også ud fra principperne i Læserservice, som er en samtalemetode til at hjælpe læseren til den næste gode læseoplevelse. Vi har et stærkt fagligt fællesskab på Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne, hvor vi arbejder sammen om et fælles mål – at få mere litteratur ud til alle.

Stadsbiblioteket har åbent mellem kl. 8 og 20 på hverdage og mellem kl. 9 og 15 i weekenderne. Der er betjening i alle timerne, og du vil derfor indgå i et vagtskema med både weekend- og aftenarbejde. Weekendarbejdet er hver 4. lørdag og søndag.

Ansættelsesforhold

Stillingen er på fuld tid, og løn og ansættelsesvilkår vil være efter gældende overenskomst. Ansættelsesstedet er Stadsbiblioteket i Lyngby, og man kan få mulighed for også at arbejde med filialerne.

Yderligere oplysninger

Din ansøgning plus CV skal vi have senest mandag den 20. september 2021 kl. 12.00.

Vi indkalder til samtaler i uge 38 og startdatoen bliver 1. november 2021.

Har du relevante spørgsmål til stillingen, kan de rettes til vicebibliotekschef Signe Amalie Svenningsen telefon 22 52 99 22 på hverdage mellem kl. 9 og 10.

I Lyngby-Taarbæk bliver du del af et stærkt fagligt fællesskab med høje ambitioner i en organisation med ca. 4.000 medarbejdere, der alle arbejder med det fælles mål – at skabe værdi for borgere og erhvervsliv. Vi lægger vægt på god ledelse, trivsel, faglige og personlige udviklingsmuligheder, kreativitet og nytænkning samt balance mellem arbejdsliv og fritidsliv. Vi ser mangfoldighed som en ressource og værdsætter, at medarbejdere hver især bidrager med deres særlige baggrund, personlighed og evner.

Klik her for at søge jobbet

 

Du kan også finde stillingsopslaget på kommunens hjemmeside:

https://www.ltk.dk/job-i-kommunen/ledige-stillinger/85364