'Vølvens vej - Snehild' af Anne-Marie Vedsø Olesen

Rejs med tilbage til en mytologisk verden med jætter, alfer, dværge og vølver. Det er præcis så langt ude, som det lyder, og hurra for det!

Hvad handler bogen om? 


Det norrøne gudedigt, Vølvens Spådom, om verdens tilblivelse, undergang og genopstandelse, er afsættet for Anne-Marie Vedsø Olesens fortælling om pigen Snehild. I jernalderens Stevns kommer Snehild til verden i en skov under en snestorm med jættekvinden Hyrrokin som fødselshjælper. Ind fra siden kommer de tre norner og spår Snehild en særlig skæbne. 
Som datter af en urteklog kvinde med tætte forbindelser til kongemagten vokser Snehild op sammen med kongens to sønner. Snehild begynder tidligt at få voldsomme syner og begynder derfor sin oplæring for at lære at kontrollere denne særlige evne. Det bliver begyndelsen på en vild rejse for Snehild, hvor hun på sin vej gennem den nordiske mytologis riger og verdener opnår ny viden og færdigheder og undervejs skaber sig mægtige fjender og stærke allierede.    


Hvorfor skal man læse denne bog? 


Anne-Marie Vedsø Olesen fremskriver et så fængslende og fortryllet univers, hvor man kun skal krydse en flod eller slette for at træde ind i et andet rige, at det er noget nær umuligt ikke at blive revet med af fortællingen. Samtidig lykkes Vedsø Olesen overordentlig godt med at skabe troværdige og fascinerende karakterer, som man føler, lever og ånder med. 
Snehild modtog DR Romanprisen tilbage i 2022, og der var oprindeligt kun tale om en trilogi, men efter de tre første bøger virker det ikke til, at Vedsø Olesen er færdig med Snehild. Tværtimod forlyder det, at der kommer yderligere to bind i serien. 


Hvilke andre bøger, synes du, den minder om? 


Det siger næsten sig selv, men de to efterfølgende bøger i trilogien: 'Misteltenen' og 'Ulvegabet'. Og hvis du som jeg er nysgerrig på nordisk mytologi, anbefaler jeg, at du (gen)læser Peter Madsens ikoniske og oplysende tegneserieserie ’Valhalla’.