Læseinspiration

Her på siden kan du finde inspiration til læsning. Uanset om du er til nervepirrende krimier, stemningsfulde romaner, gribende historiebøger, underholdende biografier eller noget helt femte, er der her på siden masser af artikler, boglister mm. at gå på jagt i for at finde den næste læseoplevelse der passer til netop dig.

Anbefalinger

Hvad er en god bog egentlig?

For Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne er det at give de allerbedste boganbefalinger en af kerneopgaverne. Bibliotekets personale er alle uddannet til at finde rette bog til rette læser – både når der anbefales på skrift, som her på siden, og når der betjenes i udlånet. For hvad er en god bog egentlig? Og hvad er det, der gør læseoplevelsen til noget helt særligt for den enkelte? Personerne, sproget, plottet, stemningen? Du er altid velkommen til at kigge forbi bibliotekets personale i åbningstiden og få en snak om, hvilken bog, der kunne passe bedst til dig og dit læseliv.

Hvis du er interesseret i at vide, hvordan biblioteket arbejder med at matche bøger og læsere, kan du læse mere om metoden, der hedder ’læserservice’ her.

Dit skræddersyede bibliotek
En ny, personlig abonnementsordning, hvor bibliotekets litteraturformidlere udvælger bøger tilpasset dit personlige læsebehov. Det eneste, du skal gøre, er at tilmelde dig, beskrive dit behov, og ellers afhente bøgerne, der sættes til side til dig hver eller hver anden måned. Læs mere om "Dit skræddersyede bibliotek"her.

Digital læserservice
’Læsekompasset’ er et nyt tiltag, der skal inspirere til at læse og finde skønlitteratur i bibliotekerne. Via metadata om bl.a. stemninger, tempo og sprog giver Læsekompasset forslag til bøger, der passer lige netop til dig. 
Prøv det på laesekompas.dk.

Podcast
Nu kan du også lytte til vores podcastserie Bogbrevkassen. Læs mere om og lyt til Bogbrevkassen her.

Læsefællesskaber
Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne tilbyder en række muligheder for at komme med i læsefællesskaber. På denne side kan du følge med i vores aktuelle tilbud omkring læsning sammen med andre.

LYNG - Stadsbibliotekets litterære nyhedsbrev
Bliv opdateret og få inspiration med LYNG, Stadsbiblioteket litterære nyhedsbrev om stort og småt i bøgernes verden. Se mere og tilmeld dig her.