'Tour de chambre' af Tine Høeg

17.04.24
Tine Høegs kollegiegang i tilbageblik er døre der åbner og lukker, fester, længsler, rod og sweaterkram

Hvad handler bogen om?


Da veninderne Asta og Maj inviteres til mindehøjtidelighed for Gustav, presser vigtige samtaler sig på mellem dem.

Kollegielivet 10 år tidligere vender tilbage med festerne, forelskelserne, misforståelserne og hemmelighederne i overgangen til voksenlivet.


Hvorfor skal man læse denne bog?


'Tour de chambre' er et portræt af to unge veninders hemmelighedsfulde relation. Om ærlighed der skal modne, før den er klar til modtagelse, om skrivebegær, en særlig vens død, om kollegiekøkkenets lange fester og om at vokse sig voksne sammen.

Romanen er redigeret som en digtsamling, med ganske få og præcise sætninger på siderne. Det gør den let at læse – men svær at lægge fra sig.


Hvilke andre bøger, synes du, den minder om?


Venskaber der indledes i ungdommen er særlige. De er sammen med litteratur, musik, film og rejser med til at forme os til de mennesker vi bliver. Uanset om venskaberne bevares ind i voksenlivet eller efterlades et sted mellem skilleveje, livskriser eller nye begyndelser.

I svenske Ia Genbergs ’Detaljerne’, tænker hovedpersonen tilbage på de relationer hun havde i sin ungdom op gennem 1990’erne. Venskaber der åbnede verdener for altid, venskaber der var flygtige, men vigtige og venskaber der viste sig at være løgn. En undersøgelse af tilknytninger og hvad de efterlader.