De store spørgsmål

Kom og vær med til at stille de store spørgsmål i Fordybningen

Hvem er vi, hvorfor er vi her, og hvordan skal vi være mennesker? Disse spørgsmål har givet os hovedpine i årtusinder, og måske bliver vi aldrig helt færdige med at forsøge at besvare dem. Men det betyder ikke, at vi ikke bliver ved - og derfor har Fordybningen udvalgt fire brillante bøger, som lader os stille de helt store spørgsmål. 

Læs mere om Fordybningen her http://www.lyngbybib.dk/fordybningen 

NB! Man kan ikke reservere Fordybningens bøger på forhånd, så kom i stedet forbi udstillingen på Stadsbiblioteket og snup en god bog med hjem.

Det er magisk at vi er her

Hvor kommer vi fra? Hvorfor er vi her? Disse spørgsmål har optaget mennesket til alle tider – men vi er stadig langt fra at have et svar.

Faglighed, formidling og refleksionsniveau er i højsædet når en teolog, en biolog og en astrofysiker undersøger livets store spørgsmål i denne indsigtsfulde samtalebog.

Den fortabte sjæl

Dette er historien om en mand, som har så travlt, at han en dag glemmer sit eget navn. Lægens diagnose er klar: hans sjæl kan ikke følge med. Der er ikke andet at gøre, end at stoppe op og vente på, at den indhenter ham.  

I denne funklende smukke billedfortælling inviteres du, kære læser, til at sænke farten og dvæle ved fortællingens ordknappe, men billedskønne og perspektivrige refleksion over et moderne liv.

En kort historie om tid

Med historiens store videnskabsmænd tager Stephen Hawking os med ud på en tur ud i det store kosmos.

Der er fare for at blive rundtosset, men vi ser også hvor fantastisk det er, at et lille ubetydeligt væsen som os, faktisk kan få indsigt i den store naturs mysterier.

Doktor Glas

Må man slå et andet menneske ihjel, hvis det fortjener at dø?

I denne klassiker kommer vi med helt ind i hovedet på den livstrætte Doktor Glas, mens han vandrer rundt i Stockholm på jagt efter den handling, der kan give hans liv mening.