Venner for livet?

Fordybningen stiller skarpt på, hvad det betyder at være venner for livet.

Hvilke venskaber, sidder i éns sjæl hele livet igennem? Hvilke venskaber blomstrer over tid, hvilke krakellerer, og hvorfor? Hvad vil det sige, at være venner for livet?

Her er fire tankevækkende bøger, som undersøger, hvad tidens tand og livets knubs gør ved stærke venskaber. 

Læs mere om Fordybningen her www.lyngbybib.dk/fordybningen

NB! Man kan ikke reservere Fordybningens bøger på forhånd, så kom i stedet forbi udstillingen på Stadsbiblioteket og snup en god bog med hjem.

Samlede værker

Martin og Cecilia er gift, og sammen med vennen Gustav udgør de en tilsyneladende ubrydelig treenighed… lige indtil Cecilia forsvinder og efterlader Martin med to børn. 

Mange år senere finder deres datter dog en bog, der måske kan gøre hende klogere på, hvad der er sket med hendes mor – for måske ved ens nærmeste alligevel mere om én, end man tror.

Max, Mischa & Tet-offensiven

Som 13-årig må Max, mod sin vilje, flytte med sin familie fra Norge til USA. Her bakser han med at genetablere sit ståsted, alt imens minderne om hans barndoms tætte venskaber langsomt blegner. Efterhånden møder han to mennesker - først Mordecai og senere Mischa - som begge kryber uundgåeligt ind under huden på MAx og kommer til at præge resten af hans liv.

En eftertænksom fortælling om rodløshed, om at finde sin vej i livet og om de mennesker, der er med til at forme ens personlighed.

Jeg nægter

Tommy og Jim har altid holdt sammen. Deres venskab er næret af forskellene imellem dem, men alligevel slutter venskabet pludseligt. De mødes tilfældigt flere årtier senere, og dette møde fremtvinger et opgør med tilværelsen hos dem begge. Vil de kæmpe eller resignere? 

En svimlende, melankolsk og virtuost komponeret roman om venskab, tab og eksistentielle valg.

Detaljerne

Mens hovedpersonen ligger syg, mindes hun en bog, hun fik 25 år før af en nær ven. Og pludselig vælder deres forhold op igen.

’Detaljerne’ er en lysende og klar fremstilling af de forhold og venskaber, der skaber os og bliver siddende i os lang tid efter, at de har fundet sted.