At se verden med nye øjne

Kom i Fordybningen og se verden med nye øjne

Litteratur kan ofte åbne vores øjne for nye perspektiver på verden - det er en del af læsningens magi! Nogle bøger er dog i særligt høj grad i stand til at vende vores verdensforståelse på hovedet og give os adgang til nye perspektiver, erfaringer og erkendelser. 

Vi har udvalgt fire brillante bøger, som kan låne dig deres briller at se verden igennem - måske på en helt ny måde. 

Læs mere om Fordybningen her http://www.lyngbybib.dk/fordybningen 

NB! Man kan ikke reservere Fordybningens bøger på forhånd, så kom i stedet forbi udstillingen på Stadsbiblioteket og snup en god bog med hjem.

Det levende bjerg

Kom med på en både filosofisk og berusende vandretur, når Nan Shepherd tager os ved hånden og fører os med op i de skotske Cairngormbjerge. 

Her handler det om at åbne sanserne og lade sindet og bjerget mødes, så de nærmest opløser sig i hinanden.

Træernes hemmelige liv

Har du nogensinde tænkt over, hvordan træer opdrager deres yngre generationer? Hvordan de modstår sneens tyngde, dådyrets sultne bid eller hvordan de kommunikerer? 

Med Peter Wohllebens nysgerrige, passionerede og vidende blik som guide, kan du gå på opdagelse i skoven, som var det første gang.

Det blinde øje

Hvordan forsvandt minkene fra minksagen?

Mathilde Walter Clark kradser i fernissen og lader os se hvordan nogle grædende mænd gjorde krav på flere milliarder, og hvordan medierne blev deres platform. Og måske ser vi, hvor let vi selv lod os rive med…

Om at være syg

Du skal ikke hade din influenza – den er i stedet et potentiale for at erfare verden på en helt anden måde!

Virginia Woolf reflekterer over hvorfor sygdommene mangler fra litteraturhistorien og viser, hvorfor der burde blive skrevet mange, mange flere bøger og digte om at være syg.