Ledestjerner

Fordybningen undersøger venskabets ledestjerner

Fordybningen har udvalgt fire fantastiske bøger, der alle handler om venskabernes ledestjerner. Ledestjernene er de venner, der viser os vejen, dem får os til at gøre noget, vi ikke ellers havde turdet, dem vi føler os stærke sammen med, men også dem vi måske kan komme til at leve i skyggen af og misunde. 

Læs mere om Fordybningen her www.lyngbybib.dk/fordybningen

NB! Man kan ikke reservere Fordybningens bøger på forhånd, så kom i stedet forbi udstillingen på Stadsbiblioteket og snup en god bog med hjem.

Min geniale veninde

Da Lila mod slutningen af livet pludselig er forsvundet sporløst, og hun har klippet sig selv ud af alle billeder, sætter barndomsveninden Lena sig for at skrive historien om deres venskab. Og pludselig genopstår 1950’ernes myldrende Napoli, fuld af vold og intriger. 

'Min geniale veninde' er første bind af Elena Ferrantes fængende Napoliserie - en serie om venskab, forfatterdrømme og det evige forsøg på at flygte fra ens ophav. 

Skydække

I ’Skydække’ følger vi over en sommer det intense venskab mellem fortælleren og Isora, hendes bedste veninde. Af de to veninder er Isora den, der går forrest. Hun er den vilde, hende der kan svare igen, og hende der lige tør lidt ekstra. Det bliver i skyggen af hende, at fortælleren lærer sig selv at kende, men også herigennem at hun tør gøre ting. Når Isora kan, kan hun vel også!

’Skydække’ er en vild og forfriskende beskrivelse af, hvor meget ungdommens venskab kan åbne op af oplevelser.

Undergængeren

Hvad gør man når ens ven er så meget bedre til at spille klaver end én selv, at man dropper sine kunstneriske ambitioner og mister lysten til livet?

I 'Undergængeren' møder vi tre venner, hvoraf den ene er den virtuose pianist Glenn Gould. En pianist så fantastisk at hans to venners kunstnerdrømme for evigt er knust. Thomas Bernhard er mester i at skrive om de mørke følelser, og ’Undergængeren’ er en sydende roman om livets skuffelser og misundelsen, der opstår, når man er dømt til at leve i skyggen af sin alt for geniale ven.

De udadskillelige

Da den unge Sylvie møder den frækkere, vildere og mere selvsikre Andrée, bliver det starten på et helt anderledes form for venskab.

’De uadskillelige’ er inspireret af Simone de Beauvoirs eget liv og er hendes smukke hyldest til sin afdøde barndomsven Zaza, som hun mistede alt for tidligt. En hyldest til den kraft og fascination venskabet har, når man er ung og leder efter en at følges med og gøre oprør sammen med.