"Julegrøden" - Sven Nordqvist

Hver uge anbefaler Stadsbiblioteket en bog, en film eller et stykke musik i samarbejde med lokalavisen Det Grønne Område. Denne uge byder på en juleklassiker af Sven Nordqvist. Kig forbi og lån julens bøger på biblioteket!

 

Hvad handler bogen om?

Det er juleaften på gården og snart samles alle om julebordet. Nissefar glæder sig, for så kommer der også snart julegrød ud til ham og nissefamilien. Både menneskefamilien og nissefamilien følger juletraditionerne, men menneskefar glemmer at sætte grød ud til nissen. Det mærker nissemor heldigvis, så for at undgå, at nissefar skal være vred i et helt år, må hun og de to store nissepiger tage affære.

Når både menneskefamilien og nissefamilien har nydt deres julemiddag, så lister nisserne op ovenpå det store skab i stuen. Herfra følger de med i familiens juleaften og morer sig meget over, at der kommer en mand klædt ud som julemanden. Og så kommer tiden, hvor julegrøden burde stå parat i laden, og nissemor må med stor list hjælpe menneskene med at huske gårdnissen.

Hvorfor skal man læse denne bog?

Bogen er en rigtig hyggelig julefortælling med Sven Nordqvists detaljerige tegninger. Lige til en decemberdag med familien, pebernødder og julepynt.

Hvilke andre bøger, synes du, den minder om?

Sven Nordqvist har tegnet og fortalt denne julehistorie om nissefamilien, der næsten må undvære deres julegrød. Ligesom i billedbøgerne om Peddersen og Findus er der mange små detaljer i billederne, så der er meget at kigge på og opdage. Det er ren julehygge og lidt spænding – en billedbog for børn i alle aldre.