"7 skrækkelige historier" - Bent Haller

Hver uge anbefaler Stadsbiblioteket en bog, en film eller et stykke musik i samarbejde med lokalavisen Det Grønne Område. I denne uge har bibliotekets praktikant, Ellen Rolf, skrevet anbefalingen der byder på korte, hårrejsende historier for unge.

 

Hvad handler bogen om?

Denne bog fortæller hele syv hårrejsende historier. Historierne handler om en almindelig hverdag for unge mennesker, blandet med fantasi og uhygge. For eksempel historien om Juliane, der tilbringer sin sommerferie på et kunstmuseum, da et af malerierne pludselig holder hende indespærret, og forvandler hendes liv til et levende mareridt, eller om en afdød lillebror, der lokker sin søster ud på togskinnerne.

 

Hvorfor skal man læse denne bog?

Hvis du normalt ikke er så meget til bøger, men elsker et godt gys og er mellem 12 og 15 år, vil jeg klart anbefale dig at læse den. Den er spændende, skræmmende og skrevet med et almindeligt, letforståeligt sprog. Samtidig er den delt op i korte fortællinger, der er nemme at sluge. Det gør det endnu lettere at blive revet med, og endnu sværere at lægge bogen fra sig.

 

Hvilke andre bøger, synes du, den minder om?

Jeg har læst mange andre bøger, som har flere historier i, men bogserien Gåsehud som er skrevet af R.L. Stine kunne godt minde mig om 7 skrækkelige historier. Det er bøger, som ikke er så lange og også bygger på et realistisk univers, men har et overnaturligt og fantasifuldt twist. De er rigtig godt fortalt, meget spændende og rigtig uhyggelige. Selvom det ikke er bøger med flere fortællinger i, er det også korte fortællinger, og så er der lavet rigtig mange bøger i samme serie. Så hvis du har læst bare en af bøgerne i serien Gåsehud, så vil du sikkert også godt kunne lide denne bog.