Bagklogskabens klare lys

Fordybningen skruer op for bagklogskabens klare lys

Hvad sker der, hvis man gransker sin ungdom på ny fra tinden af nye erkendelser? Hvis man forsøger at optrevle en afdød forælders liv og skæbne? Eller hvis man forsøger at zoome ind på, hvordan man overhovedet skriver et liv? Bagklogskabens klare lys kan være nådesløst, helende, rystende og livgivende.

I Fordybningen har vi udvalgt fire fantastiske bøger, som alle forsøger at se tilbage på levet liv gennem skriften. 

Læs mere om Fordybningen her http://www.lyngbybib.dk/fordybningen 

NB! Man kan ikke reservere Fordybningens bøger på forhånd, så kom i stedet forbi udstillingen på Stadsbiblioteket og snup en god bog med hjem.

Diamantaftener

Agnete har et godt, velordnet liv. Men en dag begynder hendes hår at falde ud. Det sender hende ned i fortidens brønd, hvor hun må se på sin ungdom i et radikalt nyt lys. 

’Diamantaftener’ er en gåsehudsfremkaldende undersøgelse af manipulation og (selv)bedrag, og af hvordan det at skrive kan lede os gennem hukommelsens bedrageriske labyrinter.

Vi ville have fortalt hinanden alt 

I denne blændende erindringsbog, vender forfatteren Judith Hermann sit særegent skarpe blik indad, og funderer over hvilke tråde der kan spindes mellem hendes forfatterskab og hendes eget, levede liv.  

En generøs og sårbar refleksion over forbindelsen mellem litteratur og liv, over den familie man er givet og den man selv kan vælge. 
 

Hvad jeg ved om kvinder på heste

Kan man virkelig falde fuldstændig pladask for en hest, når man skal forestille at være en kritisk journalist i sit livs efterår?

’Hvad jeg ved om kvinder på heste’ er en livsklog og livsbekræftende bog, både om hestens kulturhistorie, men også om at turde kaste sig ud i nye ting i livet!

Du er min arv

En ung kvinde går rundt i sin afdøde fars lejlighed. Her indsnuser og indtager hun de sidste rester af hans tilstedeværelse. Herfra lægger hun en erindringsmosaik, sten for sten, så farens liv toner frem for læseren. 

En både øm, eftertænksom og gribende refleksion over oprør, isolation, psykisk sygdom og det at høre til.