"Shut up legs! Mit vilde ridt med og uden cyklen" af Jens Voigt

Hver uge anbefaler Stadsbiblioteket en bog, en film eller et stykke musik i samarbejde med Det Grønne Område. Denne uge byder på historien om cykelrytteren Jens Voigt og hans passion for cykelsporten.

Hvad handler bogen om?
Jens Voigt fortæller om sit liv som cykelrytter. Fra de helt unge dage i Østtyskland, gennem genforeningen af Øst og Vest, og frem til livet efter sin professionelle karriere. Han fortæller åbent og ærligt om hvordan han er blevet til den person han er i dag. Om hvordan hans østtyske baggrund har påvirket ham gennem hele hans cykelkarriere. Hvordan han har svært ved at finde et professionelt hold, der vil lave kontrakt med ham, på trods af hans gode resultater. Bogen handler om hvordan Jens kører cykelløb og hvorfor han kører på den måde, som han kører på, hvor han altid søger udbrud og kører dem ind. Selvom Jens Voigt startede cykelløb i en sen alder, blev hans professionelle karriere lang, med deltagelse i 17 Tour de France.

Hvorfor skal man læse denne bog?
Jens Voigt tilgang til cykelsporten kan være inspiration for mange, ikke kun for cykelryttere, men også for os andre. Den måde hvordan han bevarer jordforbindelsen, trods en karriere i rampelyset. Jens interesser sig for mennesker og elsker at tale med dem og er oprigtigt interesseret i at høre om andres liv.

Hvilke andre bøger, synes du, den minder om?
Bjarne Riis: Riis. Den handler også om hans cykelkarriere og livet både før og efter hans professionelle karriere.
Jens Voigts bog minder i det hele taget om alle andre bøger om store cykelstjerner. Både de danske og de udenlandske.

Anbefalingen er skrevet af Gitte Gregersen