"Det (d)øde hus på Egevej" af Mette Finderup

Hver uge anbefaler Stadsbiblioteket en bog, en film eller et stykke musik i samarbejde med lokalavisen Det Grønne Område. Denne uge byder på en sand pageturner af en gyser.

Hvad handler bogen om?

Søstrene Sofie og Kira er flyttet til en kedelig provinsby. Sofie er lidt tilbageholden, hvor imod Kira opsøger eventyret. På vej til skole overtaler Kira søsteren til at gå en omvej. De går ned ad Egevej. Her finder de et forladt hus, med brædder for døre og vinduer. Kira skal da indenfor. Skønt huset har samlet støv i mange år, er der ét værelse ovenpå, hvor der ikke er et støvfnug at se. Ét værelse, hvor det ligner, der stadig ligger nogen i sengen. Et spøgelse. En kvinde, der fortæller søstrene at hendes børn er blevet myrdet og de er nødt til at opklare mysteriet. Det havde nok været smartest at holde sig langt væk fra huset og som historien udfolder sig, bliver man mindre og mindre i tvivl. De skulle aldrig være gået indenfor.

Hvorfor skal man læse denne bog?

Plottet er twistet og gruopvækkende. Man sidder helt ude på kanten af stolen. Den er utrolig flot og gennemført skrevet. Da jeg var nået halvvejs, var jeg nødt til at læse den færdig. Og slutningen fik det til at risle koldt ned ad ryggen. 
På flapperne på smudsomslaget er der anmeldelser fra unge der skriver hvad de synes om bogen. Så kan unge læse anmeldelserne og vurdere, inden de springer ud i det. Jeg har på fornemmelsen, at der er skrevet meget mere mellem linjerne, end hvad man gennemskuer ved første gennemlæsning, så jeg nødt til at læse den igen.

Hvilke andre bøger, synes du, den minder om?

I ’Glasbørnene’, der er den første bog i en serie af tre, flytter 12-årige Billie ind i et gammelt og mystisk hus, mens Micke i ’Skyggen i væggen’ må finde sandheden om en pige, der engang druknede i elven.