Umage venskaber

Fordybningen hylder de umage og uventede venskaber

Opstår de tætteste og mest stærke venskaber mellem dem, som ligner hinanden meget eller dem, som er ret så forskellige?

Vi har håndplukket fire fantastiske bøger, som skildrer den slags venskaber, som man ikke lige havde set komme.

Læs mere om Fordybningen her www.lyngbybib.dk/fordybningen

NB! Man kan ikke reservere Fordybningens bøger på forhånd, så kom i stedet forbi udstillingen på Stadsbiblioteket og snup en god bog med hjem.

En ven

Hvad stiller man op med sin sorg og ensomhed, når ens bedste ven har begået selvmord? Og hvad stiller man op med en granddanois i en lille lejelejlighed i New Tork, hvor hunde er forbudt? I den prisbelønnede roman 'En ven' overtager fortælleren, en midaldrende kvindelig forfatter, modstridende sin afdøde vens hund Apollo. Langsomt opstår en tæt forbindelse mellem de to, og måske kan hunden vise kvinden nye muligheder i tilværelsen?

Det vrimler med litterære referencer, skæve anekdoter og refleksioner om kæledyr i denne bevægende, skarpe og tørt humoristiske roman om venskab, sorg og kunsten at skrive.

Døden kører Audi

Asger er en kuldsejlet reklamemand midt i en stor livskrise. Waldemar er en ung mand og verdens måske sygeste menneske. Da Asger bliver handicaphjælper for Waldemar, spirer et uventet venskab dog mellem de to, og før de ved af det, er de på vej til Marokko for at finde en healer, der måske kan hjælpe Waldemar.  

'Døden kører Audi' skildrer det umage venskab mellem Asger og Waldemar og deres livsvigtige rejse med absurd-komisk bid, men også med underspillet hjertevarme. 

Jeg lægger dine breve under madrassen

'Sara, min finepige, jeg begynder at føle mig rigtig knyttet til dig. Der er noget i dine breve som gør at jeg tror at du lidt efter lidt kommer ud af den puppe som du befinder dig i nu og sprænger den og bliver til en sommerfugl.'

Oplev tilblivelsen af et helt særligt venskab i denne ærlige og uredigerede brevveksling mellem den unge usikre Sara og hendes yndlingsforfatter Astrid Lindgren. Her bliver sårbarhed og svære følelser besvaret med indlevelse og dybfølt engagement, og som læser mærker man, hvilken afgørende og styrkende betydning et venskab kan få.

Klara og solen

I en dunkel fremtid hvor velhavende familier kan købe en ’Kunstig Ven’ til deres barn, møder vi Klara – en af disse kunstige venner. Hun står i sit butiksvindue og ønsker kun at komme med et barn hjem. En dag træder et barn ind i butikken og et særligt bånd opstår mellem de to. 

En særegen, eftertænksom og gribende roman, der stiller spørgsmålet: Hvad er et rigtigt venskab? Hvem anerkender vi som ægte, levende personer? Og hvor langt bør man gå for dem, man elsker?