Bøger til en øde ø

Hvilken bog ville du redde, hvis du strandede på en øde ø med kun én bog?

Tænk dig at forlise på det store verdenshav og drive i land på en øde ø. Bogreolen er skyllet bort sammen med kufferten med rejselekture. Kun en enkelt bog er det lykkedes dig at redde og bringe i land.

Men hvilken bog ville du redde og klamre dig til som en redningsplanke, også selvom det blev en bog, du skulle læse igen og igen - og som i værste fald kunne ende med at blive din sidste litteraturoplevelse?

Det kunne måske være John Irvings 'Enke i et år'.

Ruth er forfatter og har haft en traumatisk opvækst. Hendes fortid er et virvar af smerte og tab og derfor tror hun mere på praktik end på kærlighed. På en rejse til Amsterdam kommer hun på sporet af en frygtelig forbrydelse og møder en meget belæst politimand. Ruths skæbne er sær og krøllet, men der er både kærlighed og spænding i vente. Litteratur fylder hendes liv – som det har fyldt mit – og jeg har sjældent mødt et mere troværdigt menneske i en roman. Jeg tror virkelig på hende og måske ville det være nok at have Ruth til selskab på en øde ø.

I litteraturfolderen 'Bøger til en øde ø' kommer flere biblioteksansatte med deres bud på, hvilken bog de ville redde. Nogle af dem er på listen herunder. Du kan se dem alle ved at hente hele litteraturfolderen som pdf her på siden.