"Skovrå" af Astrid B. Z. Madsen

Hver uge anbefaler Stadsbiblioteket en bog, en film eller et stykke musik i samarbejde med lokalavisen Det Grønne Område. Denne uge byder på en mystisk og anderledes young adult-roman om unge, forelskelse, og en by, som er domineret af en meget tæt skov.


Hvad handler bogen om?
16-årige Cas flytter sammen med sin familie til Granhjem. Han trænger til en ny start, et sted hvor ingen kender ham, eller det øgenavn han fik.

Første skoledag møder Cas pigen Sara. Han kan ikke helt finde ud af, om det er en god idé at være venner med hende og slet ikke, da han begynder at få følelser for hende. Sara er meget køn, hemmelighedsfuld og fuld af humørsvingninger. Specielt en fyr fra skolen lader til at give hende problemer og får hende til at lyve både for Cas og hendes forældre.

Cas' forældre, som er forskere, har specifikt valgt Granhjem på grund af skoven, der omslutter byen. Det virker næsten, som om skoven prøver på at overtage byen og tvinge civilisationen væk fra området. Det er ikke ulovligt at gå ind i skoven, men det anbefales, at man lader være.

Der er noget med Sara og skoven, hun er bange for skoven, men ikke nok til at hun holder sig væk.
 


Hvorfor skal man læse denne bog?
Der er så mange fantastiske temaer, der her bliver taget op; frygt, frustration, håb, rygter, manipulation, skæbne, miljø og meget mere. Karaktererne er så velbeskrevne, at hver karakter får en helt særlig betydning. Det er ikke fordi, hvert kapitel afsluttes med en cliffhanger, men hvert eneste giver læseren helt nye spørgsmål, der er med til at drive læseren videre i bogen.

Hvad betyder Skovrå? Er skoven levende? Det er en virkelig flot symbiose, der er skabt mellem det realistiske hverdagsliv og det overnaturlige element.Hvilke andre bøger, synes du, den minder om?
Bogen har naturtemaet, forskermiljøet og det paranormale forvandlingselement til fælles med en serie som ’Mørkets oprør’.