"Sex, hævn og video" - Per Staarup Søndergaard (red.)

Hver uge anbefaler Stadsbiblioteket en bog, en film eller et stykke musik i samarbejde med Det Grønne Område. Denne uge byder på en fagbog om de unges udfordringer med deling af intime billeder på sociale medier.

 

Hvad handler bogen om?

Bogen handler om unges deling af billeder og videoklip af intim karakter. Den er skrevet af flere forfattere, og de har hver et kapitel i bogen. Hvert kapitel er forskelligt og med mange eksempler fra det virkelige liv. Fra den unge pige, der har oplevet at blive truet med at få delt et videoklip af sig selv, hvis hun ikke vil have noget at gøre med sin tidligere kæreste, til den 17-årige dreng, der bliver afpresset af en ældre dame, som han har delt noget intimt med. Nogle af historierne går helt ned til 10 års-alderen.

Hvert kapitel indeholder gode råd til, hvordan forældre kan snakke med deres børn om, hvad der er rigtigt, og hvad der er forkert i forbindelse med at videregive billeder og andet, der kan virke intimt. Den kommer også med gode råd om, hvordan man kan snakke med de unge mennesker om alt, hvad der foregår på de sociale medier.

Hvert kapitel kommer med en kort note om, hvem forfatteren er.

 

Hvorfor skal man læse denne bog?

For at få et indblik i, hvad der rører sig hos de unge mennesker. Alle, der har børn i den alder, hvor de begynder på de sociale medier, vil kunne få gode råd og vejledning om, hvordan de skal lære deres børn at færdes i disse medier. Selv om bogen har et par år på bagen, er den stadig aktuel.

 

Hvilke andre bøger, synes du, den minder om?

Desværre er det meget svært at finde bøger om emnet - der har mest været skrevet om problematikken i avisartikler.