"Selma 1 - Aldrig mere venner!" af Puk Krogsøe

Hver uge anbefaler Stadsbiblioteket en bog, en film eller et stykke musik i samarbejde med lokalavisen Det Grønne Område. Denne uge byder på Selma 1 – Aldrig mere venner! Bogen er oplagt til 9 – 12 årige børn, der gerne vil læse om hverdagsliv, skole og venner.

Hvad handler bogen om?
Selma og Maja har altid været bedste veninder. Deres mødre gik i mødregruppe sammen, så Selma og Maja har simpelthen været uadskillelige. Lige indtil nu. Maja, der er klassens dronning, er begyndt at holde Selma udenfor i skolen og ikke kun det, hun hvisker også med de andre om Selma. Det bliver bedre, da Hjalte starter i klassen. Han er slet ikke som de andre. Hjalte er sød og sjov, og han tager sig ikke af alt det, de andre siger om hende. Han snakker bare også rigtig meget med Maja. Da Selma begynder at snakke med to piger fra klassen, finder hun ud af, at hun måske også har opført sig lidt ligesom Maja. Kan man holde nogen udenfor uden at vide det?

Hvorfor skal man læse denne bog?
Hele bogen handler egentlig om, hvordan man håndterer, at ens bedste veninde ikke længere er ”ens bedste veninde”. Hvordan man først bliver ked af det, så sur og alle de andre følelser, man går igennem, ved så hårdt et brud. Det skal siges, at denne serie behandler nogle virkelig relevante temaer. I denne bog er det skilsmisse, der bliver taget op. Selmas forældre er skilt, og det trække nogle paralleller til alt det, Maja går igennem – så måske er det alligevel kun Selma, at Maja hvisker om? Ligger der noget mere bag? Samtidig handler serien om at være tro mod sig selv og turde gøre det, der er nødvendigt.

Hvilke andre bøger, synes du, den minder om?
Anna Banana til de større.