"Operation Mumie" af Hans Lier Horst

Hver uge anbefaler Stadsbiblioteket en bog, en film eller et stykke musik i samarbejde med lokalavisen Det Grønne Område. Denne uge byder på en medrivende højtlæsningbog i serien ’Detektivbureau’, hvor alle bøger i serien kan læses som enkeltstående bind.


Hvad handler bogen om?
Museet er ved at gøre klar til en ny udstilling, der skal åbne dagen efter. Det er en udstilling om det gamle Egypten med amuletter, en samling af kattestatuer og meget mere, for ikke at nævne mumien. En mumie der rygtes for at være forbandet. Der er en masse mystik om den ekspedition, der fandt gravkammeret, hvorfra alle genstandene kommer fra. Uanset hvilket museum mumien har været udstillet på, er der sket forskellige ”uheld”. Da de to børn, Tilde og Oliver og hunden Otto ser første ulykke ske, allerede inden udstillingen åbner, starter mysteriet. De følger udstillingen på tæt hold, og uheldene bliver flere og flere.

Det er ikke første mysterium, de løser sammen, så de går helt metodisk til værks med udelukkelsesmetoden.


Hvorfor skal man læse denne bog?
Teksten er godt understøttet af illustrationerne, og historien er gennemført spændende, og hele tiden har vi spørgsmålene; er mumien forbandet? Er uheldene rene tilfældigheder? Eller er der nogen der gør det her bevidst?

Blandingen af krimi og det historiske er suveræn. Man bliver som læser guidet hele bogen igennem. Da vi hører om ekspeditionen, er der lavet de flotteste illustrationer, der viser, hvordan de fandt gravkammeret og vigtigere; hvad de fandt.


Hvilke andre bøger, synes du, den minder om?
Bogen minder om bøgerne i serien ’Sally Glenn & vilde Maxi’ af Kirsten Sonne Harild.