'Med på en lytter' af Annette K.Nielsen

28.09.22
Bibliotekar Lise Roest-Madsen anbefaler levende fortalt faglitteratur om lydens velsignelser og forbandelser.

Hvad handler bogen om?


Som mennesker er vi konstant omgivet af lyd – og lyde påvirker os helt fra fostertilstanden og frem til sidste åndedrag. Videnskabsjournalist Annette K. Nielsen er selv lydfølsom og derfor særligt optaget af lyd og lytning, og hendes entusiasme kommer glimrende til udtryk i den kloge, men lettilgængelige bog ’Med på en lytter’. Bogen kommer omkring alt fra lydbøger til fuglesangsforskning, fra podcast-afhængighed til bioakustik og fra pandemisk stilhed til trafikstøjens sundhedsskadelige konsekvenser. 

Hvorfor skal man læse denne bog?


Her er tale om fortællende faglitteratur af højeste karat, hvor vi både får serveret den nyeste forskning og bliver revet med i kraft af forfatterens personlige historie og passion. Bogen rejser mange fascinerende spørgsmål, såsom hvornår lyd bliver til støj, hvad hovedtelefonskulturen betyder for samfundet, og hvorfor det er relevant at indtænke lyd i byplanlægningen. Samtidig er der virkelig kælet for detaljerne med en smuk forside og små illustrationer som indledning til hvert kapitel. Lydbogsudgaven har også sine helt egne features med korte lydbilleder undervejs. 

Hvor kan jeg få mere at vide?


Er du blevet nysgerrig på lydens og lytningens univers, kan du opleve Annette K. Nielsen live på Faglitterær Festival på Stadsbiblioteket lørdag d. 8. oktober fra 16.45-17.20. Her fortæller hun om at sanse verden gennem lyd. Læs mere om arrangementet på www.faglitterærfestival.dk