'Lejligheden' af Lucy Foley

I denne uge er det vores praktikant Nilgün der anbefaler en spændende krimi!

Nilgün fra Sankt Petri Skole har været i praktik på Lyngby Stadsbibliotek og vi har bedt hende anbefale en rigtig god bog:

Hvad handler bogen om?


Jess rejser til Paris for at flytte ind med sit halvbror Ben. Men da hun endelig ankommer til hans lejlighed, er han forsvundet. I lejligheden finder Jess en blodplettet kat og en efterladt mobiltelefon. Den sidste besked, hun modtager fra Ben, er en foruroligende telefonsvarerbesked. Næste morgen beslutter hun sig for at finde ud af, hvad der er sket med ham. 
Da Jess prøver at tage fat i naboerne for at få svar, er de afvisende og hun får en følelse af, at de skjuler noget. Ved de hvor hendes bror er? Har de nogen spor? Hvordan skal hun løse mysteriet alene?


Hvorfor skal man læse denne bog?


Under læseoplevelsen stiller man sig hele tiden ét spørgsmål: Hvad er der sket? Når du læser bogen, får du en klar idé om at den bygge op til noget stort. Med forfatterens velplacerede hints undervejs, får man en læseoplevelse, man aldrig vil glemme. Fra side 1 er tempoet højt og halvejs sænkes farten for lade alle dele falde på plads, for så at slutte af med et helt uforudsigeligt plottwist. 
Som læser skal du være klar til at prøve at gennemskue ansigtet bag masken. Facader spiller en stor rolle i denne bog, hvor alle har et ønske om at fremstå uskyldige. Igennem bogen skifter perspektivet fra Jess til naboerne og selv her får du ikke de svar, du ønsker. Du får flere spørgsmål og behovet for sandheden vokser. Der er mange grunde til at have hemmeligheder - men nu skal de frem i lyset!

 Hvilke andre bøger, synes du, den minder om?


Bogen minder mig om Taylor Adams bog 'Broen', 'Hævnens paradis' af Rachel Hawkins og Karen M. McManus 'En af os Lyver'.