'Jagten' af P. Christin og Enki Bilal

02.11.22
Denne uge byder på en dyster fortælling om iskold hævn i det gamle Sovjetunionen

Hvad handler bogen om?


Tegneserien foregår på et jagtslot i Polen, i de tidlige 1980’ere. Ni højtstående funktionærer fra det kommunistiske parti, og en ung fransk kommunist mødes i isnende kulde til vinterjagt og et opgør med fortiden.
Undervejs bliver de forskellige mænds fortid og nutid rullet ud for den unge franskmand og under selve jagten tager historien en dramatisk drejning.

Hvorfor skal man læse denne bog?


Tegneserien er vanvittigt spændende og man får et godt indblik i et stykke nyere verdenshistorien. Den foregår i starten af 1980’erne og beskriver det kommunistiske partis opbygning og de mænd, der har været med til at bygge det op. 
I det virkelige liv brød Sovjet sammen i slutningen af 1980’erne, og i historien er det nogle af personernes ønske om større åbenhed i unionen, der medfører de voldsomme begivenheder.


Hvilke andre bøger, synes du, den minder om?

Hvis man synes godt om tegneren Enki Bilals streg, har vi på biblioteket flere andre af hans værker. F.eks. ’Ækvators kulde’ eller ’Lokkeduen’, der begge omhandler klimaproblematikker og fremtiden.
Hvis man er mere interesseret i fortællinger om interne magtkampe eller Sovjetunionen kan man kaste sig over en tegneserie af Fabian Nury ’Stalins død’ eller Vittorio Giardinos serie om Jonas Fink der foregår i Prag fra 1950’erne og frem.