'Ella: De(n) nye' af Kid Toussaint

14.06.23
Kan Ella få venner på sin nye skole, selvom hun bærer på en stor hemmelighed? Denne uges anbefaling er for læsere fra 12 år

Hvad handler bogen om?


Ella begynder på en ny skole og får hurtigt nye gode venner, men illustrationerne lader klart læseren vide, at der er mere under overfladen. Ella forsøger nemlig at skjule, at hun indeholder 5 meget forskellige personligheder, der skiftes til at være dominerende. For hvordan skal hendes nye venner dog kunne holde af hende, hvis de finder ud af det?

Mens Ella skal navigere i ungdomslivet med venner og måske kærester, så dukker der også spørgsmål op om, hvem der egentlig er hendes forældre. Og om vennerne bliver hængende, selvom Ellas mindre venlige personligheder viser sig. Bogen er første del i serien om Ella, og slutningen er meget åben, så jeg venter spændt på fortsættelsen!

Hvorfor skal man læse denne bog?


Bogen skal nydes for sine smukke og udtryksfulde illustrationer, der i den grad fortæller meget af historien uden ord. Og selvom man som læser måske ikke skifter personlighed så markant som Ella, så er det godt at spejle sig i Ellas hverdag, når man som teenager selv fægter i, hvem man er. Bogen kan læses fra ca. 12 år.


Hvilke andre bøger, synes du, den minder om?


Bogen minder mig om 'Ti knive i hjertet' og 'Pssst', der begge er grafiske romaner om teenageliv og om at finde sit plads i verden.
 

Materialer