'Drømmer' af Claus Meyer

Den vilde historie om Claus Meyer er også historien om danskernes madkultur de sidste 25 år - her serveret på en bund af åbenhjertighed og stor skrøbelighed.

Hvad handler bogen om?


Claus Meyer har lyst til at fortælle os sin historie - og den er virkelig læsværdig i sig selv. 
Intet madmenneske i Danmark har haft tilnærmelsesvis den indflydelse på vores madkultur som han. Hans kogebøger har altid haft et tårnhøjt niveau - de har været entusiastiske opfordringer til at spise bedre og leve bedre. 
Men der er noget helt andet på spil i denne udgivelse: Meyer fortæller om den tykke dreng der overspiser, om forældrenes svigt og ligegyldighed, om at satse stort og tabe ansigt.

Det er simpelthen gribende læsning og han er meget mere ærlig end han behøvede at være. 
Hans budskab bliver tydeligere af det: Mad er kærlighed, mad er liv. Vi skal gøre os umage, vi skal tage det alvorligt, det er meningen med det hele. 


Hvorfor skal man læse denne bog?

Hvis du har ramt en januarformørket sted i dit liv med frysepizzaer og tomgang er denne bog den tonic der kan helbrede dig. Bag den ligger et dybfølt ønske om at elske sin næste, sit land og sig selv gennem dagens tre måltider.

 Hvilke andre bøger, synes du, den minder om?


Få biografier lykkes med at flette det levede liv så smukt sammen med madkulturen at man husker dem længe efter.  
Men den koreansk-amerikanske sanger Michelle Zauners biografi 'Crying in H-mart' er ligeså generøs og rørende og desuden en vidunderlig læseoplevelse.