"Denne dag, et liv" af Jens Andersen

Hver uge anbefaler Stadsbiblioteket en bog, en film eller et stykke musik i samarbejde med lokalavisen Det Grønne Område. Denne uge byder på historien om den store børnebogsforfatter Astrid Lindgren.

Ugens anbefaling er skrevet af Frederikke Clauson-Kaas

Hvad handler bogen om?

Nænsom, nuanceret og omfattende biografi om Astrid Lindgren. Hendes liv og forfatterskab bliver belyst blandt andet gennem hidtil ukendte brevkorrespondancer med en tysk kvinde. Bogen indeholder både mange billeder af den private Astrid og gengivelser af nogle af hendes utallige breve.

Hvorfor skal man læse denne bog?

Der findes en del biografier om den elskede børnebogsforfatter, men denne giver et mere detaljeret indblik i mennesket Astrid Lindgren. Den er velskrevet og åbner op for sider af forfatteren, som ikke tidligere har været beskrevet så eksplicit. 

Astrid Lindgren havde, som de fleste mennesker, en melankolsk og dyster side, og biografien giver derfor et anderledes dybsindigt billede af hende. Desuden er den et interessant tidsbillede fx i forhold til kvinders stemme i den offentlige politiske debat og i forhold til syn på børneopdragelse, hvor Astrid Lindgren var lysår foran sin samtid. 

Hvilke andre bøger, synes du, den minder om?

Jeg vil fremhæve andre biografier om forfatteren som Margareta Strömstedts ”Astrid Lindgren” og Kerstin Kvints ”Astrid i vida världen”. Ellers kunne den minde om biografier om andre stærke kvinder fx Karen Blixen, Lise Nørgaard og Michelle Obama.

Hvis du har lyst til flere boganbefalinger så lyt til bibliotekets podcast Bogbrevkassen, hvor vi giver inspiration til dit gode læseliv. Læs mere på lyngbybib.dk eller find Bogbrevkassen i din podcastkanal.