Vild efterlivsroman vinder The Booker Prize 2022

Årets vinder af den præstigefyldte litteraturpris, Shehan Karunatilaka, bliver hermed den anden srilankanske vinder af prisen nogensinde.

Vinderromanen The Seven Moons of Maali Almeida fortæller historien om Maali Almeida som er krigsfotograf, gambler, hemmeligt homoseksuel og, nå ja, død. Maali vågner op i hvad synes at være et efterlivets visakontor uden nogen anelse om hvem der kunne være ansvarlig for at hans jordiske krop er i færd med at synke til bunds i Beira søen. Året er 1990 og borgerkrig og vold hærger Sri Lanka, så mulighederne synes håbløst uoverskuelige. Alligevel må Maali i gang, for han bliver givet '7 måner' til at kontakte sine elskede, løse mysteriet bag hans død og afsløre nogle fotografier, der vil ryste hele Sri Lanka.

The Booker Prize gives til et enkelt værk, som er skrevet på engelsk, men som kan komme fra et hvilket som helst sted i verden. Prisen gives til et værk, der både taler til vores samtid og samtidig vil tåle tidens tand. Juryen sagde blandt andet om valget af dette års vinder, at The Seven Moons of Maali Almeeida er en ambitiøs og hylende morsom metafysisk thriller, som både nedbryder grænser mellem genrer og mellem liv og død. Læs mere om romanen og om juryens begrundelse på The Booker Prize’s hjemmeside.
 

Tidligere vindere af The Booker Prize

Her kan du finde nogle af tidligere års vindere af The Booker Prize:

20.10.22