'Silkeorm' af Robert Galbraith

I denne uge er det vores praktikant Katrine der anbefaler en spændende krimi!

Hvad handler bogen om?

Forfatteren, Owen Quine, har været væk i næsten 14 dage, derfor kontakter hans kone privatdetektiven Cormoran Strike. Det er ikke første gang Owen ikke kommer hjem, men denne gang har han været væk i længere tid, end han plejer. Der er noget mærkeligt ved forfatterens forsvinden og det har detektiven tænkt sig at komme til bunds i. Sagen er dog mere kompliceret end hvad førstehåndsindtrykket antydet og det bliver hurtigt klart, at der er mange mistænkte med potentielle motiver. 
 


Hvorfor skal man læse denne bog?


Bogen holder et godt, højt tempo, med utallige plottwists. Den er skrevet sådan, at det føles som om man er til stede under efterforskningen, midt i London i de mørke efterårs og vintermåneder. 
Alle karaktererne har hver deres historie, hver deres personlige udfordringer og forskelligheder og du får lov til at møde dem. Igennem efterforskningen blotlægges hemmeligheder og mysteriet bag manden bliver kun mere intenst.
Det er en trist og mørk tid, men selv på baggrund af det kommer de igennem det, med smil og humor. Fra første siden af fænger bogen, fordi den er fænomenalt skrevet og gennemtænkt. 
1’eren er god - men 2’eren er bedre! 


 Hvilke andre bøger, synes du, den minder om?


Hvis man gerne vil svælge i hævn og vandre i Londons dystre gader kan jeg anbefale A. Z. Kazinskis 'Den genfødte morder' eller Tony Parsons 'Syv små soldater'.  Der er også stor skrivekunst i Elly Griffiths 'Døden mellem linjerne'.