På tværs af generationer

Kom med på litterære rejser på tværs af generationer.

Krogede og forgrenede stamtræer kan ofte være udgangspunkt for de mest fantastiske og dramatiske fortællinger. Hvilken historie ligger til grund for en families nutidige relationer og udfordringer? Hvordan skriver man om sin egen familie og dens historie? Hvordan påvirker generationer hinanden på kryds og tværs og på godt og ondt?

I Fordybningen præsenterer vi fire fantastiske romaner om familier på tværs af generationer. 

Læs mere om Fordybningen her www.lyngbybib.dk/fordybningen

NB! Man kan ikke reservere Fordybningens bøger på forhånd, så kom forbi biblioteket, bliv inspireret og få en god bog med hjem.

Buddenbrooks

Handel, penge, magt – og fatale tandlægebesøg! Du kommer dig aldrig over Thomas Manns uovertrufne familiekrønike om Købmands-slægten Buddenbrooks’ storhed og fald. Ingen kan skrive familiens inderlige dramaer frem som Mann, og karaktererne bliver hos dig for livet!

Mellem himmel og hav

Hvordan skal man være mor, når ens egen mor forlod én, da man var tre år gammel? Anna Fredriksson skriver sig ind på moderskabet, generationerne og forsøget på at finde sin egen vej i det liv, der ikke udformede sig som forventet…

Haren med de ravgule øjne

Da Edmund de Waal arver en samling små japanske miniaturefigurer vækkes hans nysgerrighed. Det bliver startskuddet til en helt anderledes familiekrønike, der tager ham fra hjemmet i London til Paris, Wien og verdenskrigenes rædsler.

Alt dette kunne du få

Da Barbaras far ligger syg på hospitalet, ser alt ud til at falde fra hinanden. Hun beslutter sig derfor for at redde stumperne ved at skrive barndommen og livet frem igen. Her ser hun hvor stærkt bundet vi er til familien – selv når vi forsøger at flygte fra den.