Musikerliv og ungdomskultur - Over hækken bag facaden

Teenageliv, ungdomskvaler og rock and roll-drama

Tirsdag d. 14. marts var vi så heldige at blive inviteret ind bag scenetæppet på Templet i Lyngby i forbindelse med vores arrangement 'Over hækken bag facaden', som vi afholder i samarbejde med Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv. 

Stadsarkivar Mette Henriksen inviede os i Templets alsidige historie - fra at være teknisk skole til diskotek og senere spillested - og musiker Anna Roemer satte stemningen med sin drømmende guitar, da hun spillede numre fra sit debutalbum 'Azure'.

Derudover dykkede vi i dagens anledning ned i litteratur der kredser om ungdoms- og kunstnerliv. Herunder finder du dagens litteraturanbefalinger:

Fladland - Ditte Holm Bro

I denne ømt sansende og klogt betragtende debutroman, oplever læseren verden inde fra 12-årige Sallys hoved og perspektiv. Det er en roman skrevet helt inde fra det både skrøbelige og frygtløse teenagehjerte, der handler om at bo på landet omgivet af marker, om at være nogens datter, om gud, håndboldhaller, slik og pomfritter, grænser der skal afprøves, om forelskelse og kedsomhed - og om det, at gå fra barn til voksen. 

Lucy - Jamaica Kincaid

Lucy rejser fra Caribien til New York for at passe børn hos en familie. Hun er ung og ved at finde sit eget ståsted i livet. Læseren får lov til at følge med i hendes unikke - og ofte ret bramfri - betragtninger, vurderinger og holdninger til verden omkring hende. Blandt andet kommer vi med til en fest fuld af kunstnertyper, og Lucy reflekterer i sit stille sind over hvordan mennesker, der vælger en kunstnerisk levevej, adskiller sig fra andre mennesker.  

                    Bog:
                    Lucy (dansk)
                   Jamaica Kincaid

Daisy Jones & The Six - Taylor Jenkins Reid

Denne bog handler om det verdenskendte band fra 70'erne, Daisy Jones & The Six. Vi følger bandet fra starten og gennem alle de store op- og nedture, indspilninger, turnéer, afvænningsopshold og særligt kommer vi helt tæt på de store sammenstød mellem frontfigurerne Daisy og Billy. Læseren kommer virkelig med ind backstage, og man kan næsten føle sig som et ekstra bandmedlem. Hvis du aldrig har hørt om Daisy Jones & The Six, er det dog ikke så mærkeligt. Bandet er nemlig fiktivt, så selvom det føles som at læse en biografisk bog, er det egentlig en roman. 

Lykkelige mennesker - Mouritz-Hørslev Projektet

Litteraturens og musikkens verdener har meget til fælles, og nogle gange smelter de helt sammen. I Mouritz-Hørslev Projektet er forfatter Lone Hørslev og musiker Mads Mouritz gået sammen, og har skabt smukke stykker musik ud fra Lone Hørslevs tekster. Disse tekster kan både kaldes digte og sangtekster, og brillerer i begge kategorier. 

                    Grammofonplade:
                    Lykkelige mennesker
                    Mouritz-Hørslev Projektet