Magiske biblioteker

Fortab dig i fortællinger om magiske biblioteker, mystiske manuskripter og bøgernes livsændrende kraft.

Der skal ikke altid krig eller kærlighed til for at skabe dramatiske og dragende fortællinger. Nogle gange kan de største fortællinger opstå ud fra noget så (tilsyneladende) udramatisk som en bog eller et bibliotek. 

Fordybningens første tema er 'At læse er at leve' – og herunder har vi også flere titler med undertemaet 'magiske biblioteker'.

Her finder du fem vidt forskellige bøger, som alle folder fantastiske, episke og dramatiske fortællinger ud med udgangspunkt i bøger og bibliotekers fortryllende og dragende verden. Der er blandt andet tale om en mordgåde der bunder i vaskeægte bogjalousi, en episk fortælling på tværs af tidsaldre med ét manuskript som rød tråd og en klassiker der tragikomisk skildrer hvad der kan ske, når man er besat at ridderromaner. 

Læs mere om Fordybningen her www.lyngbybib.dk/fordybningen

NB! Man kan ikke reservere Fordybningens bøger på forhånd, så kom forbi biblioteket, bliv inspireret og få en god bog med hjem.

Umberto Eco: Rosens navn

Et italiensk kloster i år 1327. Sære, stædige munke. Et mystisk og berusende bibliotek. En intrikat og grusom mordgåde, der langsomt viser sig at forgrene sig ind i klosterets hemmeligste, mørkeste kroge. 

Hvis du elsker et kompliceret mordplot med masser af blindgyder, hjernevridere og dramatiske momenter skal du ikke snyde dig selv for at læse ’Rosens navn’. Det er en roman, der kræver lidt tid og tålmodighed at komme ind i, men når du først er fanget, folder romanens verden sig ud for dine fødder, og er ikke lige til at slippe igen. 

Irene Vallejo: Evigheden i et siv

Ude på de antikke sletter kommer riddere pludselig rullende hen over landskabet. De er på jagt – men ikke efter mennesker. Nej, de er på jagt efter bøger. Alexander den Store har nemlig fået en idé om et bibliotek, der indeholder Alle bøger.

Sådan indledes Irene Vallejos bog om bogens historie. Det lyder måske kedeligt, men Irene Vallejo kan i den grad skrive bogens historie frem, så man får lyst til at omgive sig med alverdens gamle manuskripter og fordybe sig i deres magi. Vi kommer med på en sand odyssé gennem det skrøbelige ords historie i en farlig verden, så vi forstår, hvor stort et mirakel det er, at vi stadig kan stå med bunke papir limet i ryggen og have direkte adgang til flere tusinde års tanker og følelser.

Carlos Ruiz Zafón: Vindens skygge

”Jeg husker stadig den morgen, da min far for første gang tog mig med hen på De Glemte Bøgers Kirkegård”.

Sådan begynder Carlos Ruiz Zafóns eventyrlige, dramatiske og hjertevarme roman ’Vindens skygge’. Som tiårig bliver Daniel indviet i De Glemte Bøgers Kirkegård og dette steds hemmeligheder af sin far. Kirkegården er der hvor alle de bøger, der er forsvundet ud af vores fælles hukommelse, forsvinder hen. Her ligger de og venter på en dag igen at blive vækket til live. Daniel må nu adoptere én enkelt bog og sværge at være ansvarlig for at holde den i live. 

Daniels bogvalg bliver starten på et hæsblæsende eventyr, som ændrer hele hans liv. Romanen følger hans færd gennem livets prøvelser, og der er både hjerteskærende kærlighedsfortællinger, dyb sorg og herlige venskaber undervejs.

Flere titler under temaet 'magiske biblioteker':