Knivskarp psykologi

Bliv suget ind i stærke psykologiske dramaer

Nogle gange er det umuligt at lægge en bog fra sig, fordi den formår at rette sit skarpe projektørlys mod de afkroge af det menneskelige sind, der ofte henligger i mørke. Det kan være i form af en hårrejsende præcis beskrivelse af en følelse vi selv kender, følelsen af at få adgang til en karakters helt særlige måde at tænke på eller en romans unikke blik for menneskers indbyrdes forhold.

Derfor har vi som en del af Fordybningens udstilling med Pageturners fundet en håndfuld bøger, der netop har et knivskarpt blik for menneskelig psykologi. Der er både familiedramaer, velkomponerede psykologiske thrillers og eksistentielle romaner iblandt - så kom med på en medrivende udforskning af menneskesindet!

Læs mere om Fordybningen her www.lyngbybib.dk/fordybningen

NB! Man kan ikke reservere Fordybningens bøger på forhånd, så kom forbi biblioteket, bliv inspireret og få en god bog med hjem.

Samling

'Samling' er en klaustrofisk psykologisk thriller, som er lige dele medrivende og genrebrydende.

Vi følger én dag i en sort, britisk kvindes liv i nutidens London. Hendes liv er tilsyneladende et glansbillede: Hun er ung og har opnået succes i en elitær bankverden. Hun har en kæreste som både er kærlig og stammer fra en god familie i den øvre middelklasse. Alligevel minder det liv, Brown beskriver, nærmere om noget fra en horrorfilm. Vores hovedpersons hverdag er nemlig en evig, klaustrofobisk labyrint af racisme, sexisme og en voksende tvivl på, at det overhovedet er besværet værd at leve i denne verden. Skal hun fortsætte som hidtil? Eller er det tid til at efterlade alt?

Ulvespring

Vi kommer helt ind i menneskets psykologi og herskertrang i Kerstin Ekmans filosofiske thriller.

I 'Ulvespring' møder vi den pensionerede forstkandidat Ulf, hvis liv tager en helt ny drejning, da han ser en stor hanulv i skoven. Han bliver betaget af denne majestætiske kæmpe og vil beskytte den fra de lokale jægere, som han ved vil dræbe den, hvis de ser den. Men det skal blive sværere end forventet at lade naturen køre sit eget løb…

Den ærlige bedrager

Et kammerspil om afhængighed, bedrag og ikke mindst selvbedrag!

I et iskoldt landskab, møder vi den beregnende Katri, der bor sammen med broren og en schæferhund. Hun er frygtet i byen for sin kølige fornuft, og en dag sætter hun sætter sig for, at hun vil fedte sig ind på den succesfulde, men verdensfjerne børnebogsforfatter Anna, der bor alene i en stor villa. Katri og broren kommer ind i varmen, men det skal blive starten på et iskoldt kammerspil, hvor Katri og Annas personligheder krydser klinger. For hvem bukker først under for den anden... ?

Den hemmelige historie

Under indflydelse af en karismatisk professor bliver en gruppe hyperintelligente rigmandsbørn på et prestigefyldt universitet i New England i stand til at tænke og leve på en ny måde. Sammen oplever de livet helt anderledes end deres grå omverden. Men noget driver dem ud i et moralsk grænseland, og de bevæger sig umærkeligt fra passion til korruption og bedrag - og til sidst... ondskab!

Andre bøger med knivskarp psykologi