Det der binder os sammen

Bliv klogere på det, der binder en familie sammen

Hvad udgør sammenhængskraften i en familie? Hvordan skaber man relationer og bånd, der ikke knækker på trods af livets udfordringer og ulykkelige omstændigheder? 

Vi har her udvalgt tre fremragende romaner, som på forskellig vis skildrer den følelsesmæssige lim, der binder familien sammen.

Læs mere om Fordybningen her www.lyngbybib.dk/fordybningen

NB! Man kan ikke reservere Fordybningens bøger på forhånd, så kom forbi biblioteket, bliv inspireret og få en god bog med hjem.

Familieleksikon

Kom med ind i Natalia Ginzburgs livlige, intellektuelle barndomshjem i Italien. Her vokser hun op som den yngste i en børneflok på fem i tiden før og under 2. Verdenskrig. Begge forældre er socialister og antifascister, men derudover er de forskellige som nat og dag. Faren er professor i anatomi, naturvidenskabsmand med stort N og jødisk - og moderen er hjemmegående, katolik og elsker alt det skønne i tilværelsen.

Erindringsromanen er først og fremmest et sprudlende og lunt familieportræt, hvor anekdoter, faste vendinger og diverse ordsprog skaber ukuelig sammenhængskraft i familien. Samtidig giver den et levende billede af Italien i perioden fra 1930'erne til 1950'erne.

Detransition, Baby

Reese har skabt et liv, mange transkvinder før hende kun har kunnet drømme om. Men hun ønsker én ting brændende: at blive mor. En dag ringer hendes ekskæreste Ames og spørger om Reese vil være medforælder til det barn, Ames helt uventet skal have med sin nye elsker - og chef - Katrina. Dette opkald hvirvler mange gamle, uafklarede følelser op for dem begge. Da Reese og Ames var kærester levede Ames som transkvinden Amy og de havde håbet på at starte en familie sammen, indtil Amy efter en tumultarisk periode beslutter at hun bliver nødt til detransitionere og leve som cismand. Ames havde derfor troet at den tidligere hormonbehandlinger havde gjort ham steril, og derfor kommer Katrinas graviditet som en ekstra stor overraskelse. 

Her begynder et intrikat trekantsdrama, hvor vores tre hovedpersoner må se sig selv og hinanden dybt i øjnene, for at finde ud af, hvilken vej de skal gå. Romanen er intenst medrivende og giver en vidunderligt nuanceret skildring af tre menneskers forsøg på at skabe en familie på egne præmisser under helt særlige forhold. 

Hamnet

Det er 1596, pesten hærger England, og på en varm sommerdag finder en skæbnesvanger loppe vej til William Shakespeares familie. Datteren Judith bliver meget hurtigt alvorligt syg, og hendes tvillingebror Hamnet løber ud for at finde hjælp. Fire år senere skriver Shakespeare skuespillet 'Hamlet' til minde om sin søn Hamnet. Hvordan gik det til?

Denne historiske roman er en smertelig, men smukt sanselig historie om ubærligt tab og ubrydelige - og måske magiske - kærlighedsbånd mellem to søskende og mellem forældre og børn.