'Skumfidusmaskinen' af Bobbie Peers

Hver uge anbefaler Stadsbiblioteket en bog, en film eller et stykke musik i samarbejde med lokalavisen Det Grønne Område. Denne uge byder på første del i serien ’Opdagerklubben’ for alle der elsker skumfiduser og vild fantasi.

Hvad handler bogen om?

Ella er opfinder og ombygger. Hendes seneste forsøg er at ombygge en globus. Opfindelsen virker dog ikke helt, som hun havde planlagt. Den begynder at snurre hurtigere rundt, samtidig med at den lyser. Værelset og globussen vokser og vokser, indtil hun opdager, at det er hende selv, der bliver mindre. 
Lige pludselig falder hun ned fra himmel og lander på et luftskib. Her møder hun drengen Felix, der både er luftkaptajn og øverstkommanderende. Felix er på mission. Han skal finde ud af hvorfor ubåden, der beskytter skumfidusmaskinen, nu svæver så højt i luften. Skumfiduser er det brændstof luftskibene bruger. Problemet er at de ondskabsfulde pirater også gerne vil have fat i ubådens uvurderlige skat.

Hvorfor skal man læse denne bog?

Denne bog er fantastisk. Illustrationerne, humoren, eventyret og ikke mindst spænding komplementerer hinanden til perfektion. Ella er illustreret som en pige med rottehaler, T-shirt, overalls, gummisko, arbejdsbælte og -handsker. Hele hendes væremåde og hendes måde sprogligt at formulere sig, viser at hun er nysgerrig, videbegærlig og modig. Interaktionen mellem Ella og Felix er simpelthen skøn. Historien er varm både i stregen og sproget.
“Hvad har hun gang i?” spurgte Amelia.
“Aner det ikke!” råbte Felix tilbage. “En gang imellem kan hun godt være lidt underlig. Men jeg tager med – vi er gode sammen.” Han løb hen og tog tangen. Så skyndte han sig efter Ella.

Hvilke andre bøger, synes du, den minder om?

Hvis du kan lide ’Skumfidusmaskinen’ vil du sikkert også synes om serien "Mysterieklubben", hvor det også er en dreng og en pige, der er opdagere. Denne serie er også kraftigt illustreret med flotte farvebilleder.
 

Tags