Skolestart

Få den bedste skolestart for de største børnehavebørn

Kaninen Simon skal starte i skole, og han er ret nervøs. Hans forældre fortæller ham om, hvad han skal lære, og det eneste Simon svarer er: 'Hvad snakker du om?'. Men da han så kommer over i skolen, er det virkeligt sjovt og spændende. Den enkle teksts størrelse varierer efter, hvordan trykket skal lægges.

En utrolig sjov historie, hvor de mange gentagelser gør, at børnene også kan 'læse med' undervejs. Nogle børn vil måske også genkende serien om Simon fra Ramasjang.

Hvordan er det egentlig at gå i skole? Hvad kommer der til at ske? Hvem skal man have som lærer? Hvordan ser skolen ud? Alle disse spørgsmål og mange flere får et svar i denne fakta-bog om skolestart. Sammen kan I snakke om den første skoledag, skolens udseende, klasseværelset og de andre børn i skolen. Barnet bliver involveret undervejs, og der er især fokus på de gode følelser, og hvordan man er en god ven.

Brug bogen som udgangspunkt for de store børn, som snart skal starte i skole. Snak om, hvad der kommer til at ske på første skoledag og tag evt. en tur over til skolerne i området.

Herlig rim-bog med et rim for hvert af de 120 mest almindelige ord, som vi bruger i vores hverdag. Bogen er fyldt med humor og sprudlende energi, som sætter gang i lattermusklerne.

De sjove vers kan gøre det nemt at huske de 120 ord. Brug versene i hverdagen og sæt evt. rytme til.

Det er Milles første skoledag, og hun har glædet sig hele sommeren. Hun føler sig stor og vokser sig større end mor. Men da mor så er gået, føler hun sig pludselig meget lille og skrumper ind. Hun gemmer sig i frikvarteret, hvor alle andre har nogen at lege med, indtil Betty, som også er helt lille, spørger om de skal lege. Til sidst har begge piger den rigtige størrelse.

I kan bruge bogen til at snakke om de blandede følelser, der er ved skolestart. Hvordan man kan føle sig både stor og lille ved at prøve noget helt nyt. I kan også prøve at sjippe ligesom Mille og Betty og se, om I kan slå jeres egen rekord.