Børnebøger om at være venlig

Her kan du få inspiration til børnebøger der handler om at være venlig.

Når man taler om at være venlig, så er det oplagt at nyde Roald Dahls ’Den store venlige kæmpe’. Læs den højt for børn fra 8 år – det er nemlig nogle lidt uhyggelige væsner, som pigen Sofie og Den store venlige kæmpe skal ud og bekæmpe. Den kan læses selv fra 10 år. Du kan også låne filmen. 

I kan læse om en meget, meget venlig mand i Vergaras bog om ’Mahatma Gandhi’. Det er en billedbog, og den kan læses højt fra 4 år – men også de større børn og de voksne får en rigtig god og let introduktion til Gandhi.
Og skal man nu selv lære at være venlig, så viser den lille gris os hvordan i ’Den lille bog om venlighed’.

Filmen ’Min nabo Totoro’ handler om søskende, støvalfer og en venlig ånd. Den er lavet af Miyazaki, og er en smuk film fyldt med fantasi.

Julie Bind har skrevet billedbogen om ’Den store stygge rare ulv’, hvor eventyret er vendt på hovedet. For hvordan skal ulven skaffe mad til sine unger, når han er en venlig ulv, der synes, det er synd for de dyr, som han vil æde?

Trænger I til en klassiker, så møder Astrid Lindgrens ’Rasmus på farten’ en venlig landstryger, og sammen oplever de lidt af hvert på landevejen.
 
Til sidst kan I grine af ’Palle, det prikne pindsvin’. Amy Sparkes har skrevet billedbogen om Palle pindsvin, der lærer at være venlig og at dele.

Tags