Visse vasse vuggestue

Der er heldigvis massevis af gode bøger til vuggestuens små nysgerrige læsere. Bøger om dyr, hverdag og alle barnets følelser - bøger der sætter fut i sproget og giver gode stunder sammen. Her kommer fire af vores aktuelle favoritter.

På fem opslag kan man lære noget om dyr og tælle tal fra et til fem sammen med larven fra Eric Carles klassiker ’Den sultne larve Aldrigmæt’. Det er en pegebog med tykke papsider med buede kanter, føleeffekter og glimmer. Bogen har et flot udtryk, der også taler til den taktile sans. Man kan lære lidt om dyr, øve tallene fra et til fem og repetere farverne på en sjov og overskuelig måde.

Når I har læst bogen kan I gå rundt og tælle ting på stuen, og I kan lede efter ting på stuen i de farver børnene har set i bogen.
 

Hvad skal man forberede når man skal en tur hen til en legeplads? Der skal pakkes mad, drikke, bleer m.v. i turtasken. Tøjet skal passe til vejret. Der er forskellige transportmuligheder til legepladsen, og på legepladsen er der meget at lege med.

Læs bogen som forberedelse til en tur I selv skal på med vuggestuen.
 

I ’Lille Mil laver ansigter’ prøver vi at blinke med et og så med to øjne, og laver både sure og glade ansigter. Bogen øver motorik såvel som begreber og ord og opfordrer til samtale om aktiviteterne undervejs.

Velegnet til dialogisk læsning for de mindste, eller til en sjov og aktiv højtlæsning.
 

Der er kommet en ny serie af småbørnsbøger om mariehønen Bror og hans storesøster Marie, der bor i Sandkassen. ’Bror er ikke lille’ handler om at føle sig stor, men være lille, når ens storesøster eller en stor fugl sætter størrelsen i perspektiv. Det er søde pegebøger med ro, humor og genkendelige hverdagssituationer og følelser.

Efter læsning kan i kigge på ting i vuggestuen som er store og små. I kan også tale med børnene om de er store eller små – måske har nogle af børnene store søskende og kan genkende situationen.