Nu er det (næsten) jul

Ja, ja, ja ... vi ved godt det stadig er oktober, men vi kan ikke lade være med at vise jer nogle af de fineste og hyggeligste billedbøger om julen for de helt små. Julen er spændende, magisk og forunderlig - og det samme er disse bøger.

Anker kan ikke helt huske, hvad det der med julen er for noget. Ankers far er helt vild med julen og fortæller om risalamande, julegaver og julemanden. Anker er nu mest vild med risengrøden, og julen bliver også rigtig hyggelig, også selvom der er en drillenisse, der maler mælken grøn. Hyggelig julebog for de 2-5-årige.

Hvad er det egentlig for nogle sjove traditioner, vi har her i Danmark? Sammen kan I snakke om alle julens spidsfindigheder, og hvordan I selv holder jul derhjemme.
 

Lile Pind ønsker sig, at det skal sne til juleaften. Hun får sit ønske opfyldt, men desværre er mor blevet syg og kan ikke lave forberedelserne til jul. Heldigvis får Lille Pind lov til selv at gå ud efter det alt til julen. Hun får hjælp af både Rødkælken, Skovmusen, Haren og Egernet til at få julegodter, juletræ, julepynt og julegaver. En sød bog om hjælpsomhed for de 3-6-årige.

I kan selv finde på gode gerninger og være hjælpsomme i juletiden. I kan fx tegne en tegning til en, I holder af eller dele hjemmebagte boller ud.
 

Hundehvalpen Donna og Lillian Betty må sørge for både juletræ, julemaden og gaver til alle, da resten af familien bliver forkølede. Heldigvis får de hjælp af en lillebitte rødhåret dame og en lillebitte rødhåret mand med nogle fine spidse, røde huer på. Mon ikke de sammen kan redde julen. En dejlig, varm julehistorie for de 3-6-årige.
Lillian Betty og Donna pynter juletræet med en masse sjove hverdagsting, da de ikke kan finde julepynten. I kan selv laver jeres egne unikke julestads af genbrugsting, toiletruller, knapper eller hvad I ellers kan finde.

Lillian Betty og Donna finder de fineste ting i naturen til deres familie – både en smuk fjer, en grankogle, en blå sten og en flintespids. I kan selv gå på opdagelse i naturen og finde fine ting, som I kan sætte sammen til smukke julegaver.

Vi tæller dagene til juleaften sammen med Emil. Der er både julekalender, der kan åbnes, og adventskransen, der kan tændes. Emil bager også julekager og spiser julegodter, mens han venter. Enkel og fin pegebog for de 1-3-årige.

I kan selv finde på en hyggelige måde at tælle dagene til juleaften sammen med de allermindste. I kan fx hænge en snor op i stuen og sætte 24 af jeres egne dekorerede julenisser på. Hver dag kan børnene skiftes til at tage en med hjem.