Mad og Tal

Læs og tæl med mad

Viggo og Oskar finder alle ting frem til at bage en dejlig kage. Der er både bageform, kasserolle, elpisker og bagepulver. Til sidst blive det hele blandet og kommer i den varme ovn. Sød papbog med fine realistiske illustrationer for de 2-4-årige.

I kan selv finde skeer, skåle, pensler og andre sjove ting fra køkkenet, og lad børnene holde og røre ved dem. Snak om hvad tingene hedder, og hvad man bruger dem til.

De to søskende skal overnatte hos farmor, mens far er til kursus. Det er fars fødselsdag næste dag, så sammen får de lavet boller og udstikker småkager. Undervejs kan I hjælpe Malte og Molly med at tælle rosinerne i boller, snakke om hvilke former småkagerne får og hvilken en af skålene, som Molly skal tage i skabet. Der er rigtig mange flere sjove opgaver undervejs, og der er god mulighed for at snakke om tallene og tælle sammen.

I kan sammen lave jeres egen bolledej og bage og pynte en bollemand ligesom Malte og Molly. God historie med masser af aktiviteter for talglade børn på 4-5 år.

De ti lækre pølser ligger og steger på panden. Nogle eksploderer, mens andre prøver at stikke af for ikke at blive spist. Men flugtforsøgene går ikke så godt. En gemmer sig i blenderen, en bliver skyllet ud i vasken og en bliver spist af katten. Vil det mon lykkes nogle af dem at komme væk? Humoristisk tællebog på vers for de 3-6-årige

Snak om pølser, frugter og grøntsager og leg med ordene. Find ud af hvad de rimer på, og lav jeres egne sjove mad-rim.

Leg jeres egen udbryderleg på legepladsen, hvor børnene skal prøve at gå på line, kravle over små forhindringer og gå siksak mellem legetøjet for at komme væk fra den varme pande.

Det er Hr. Struganoffs fødselsdag, og det skal fejres med hiv og sving. Hr. Struganoff bygger sammen med sin hund en kæmpe kage med ti forskellige lag. Vær med til at tælle alle lagene med slikkepinde, romkugler og flødeskumskager. Dejlig mad og tællebog for de 3-5-årige.

Oplev Hr. Struganoffs univers på Lyngby Stadsbibliotek fra starten af juni og helt ind til slutningen af august. Lav mad i køkkenet, lav jeres egne kager med de store mad-magneter og hyg jer med at læse de mange historier om den madglade kok Hr. Struganoff.