Vidste du at Jules Vernes bøger snart er 150 år gamle?

Læs med her hvis du er til opfindelser, teknik og eventyr.

Jules Verne havde fødselsdag den 8. feb. og han blev født i 1828. Hans første roman ”Fem uger i ballon” udkom på dansk i 1874, så hans bøger er snart 150 år gamle. De fleste af hans 15 bøger handler om spændende eventyr og om opfindelser som ikke engang var opfundet da han levede. Faktisk kan man kalde hans bøger den første science fiction.

Mange af de opfindelser, Jules Verne skrev om, har han selv fundet på.  I ”Omkring månen” tager raketten afsted fra Florida og det er jo helt sandt. I virkeligheden sker det bare først ca. 100 år senere.

Jules Verne levede i et strengt hjem og synes måske ikke at der var nok eventyr i hans liv.  I hvert fald stak han af til søs mod Indien, som 12-årige for at skaffe et smukt armbånd til hans kusine. Hans far fik dog stoppet den udflugt inden skibet kom alt for langt væk.

De bøger Jules Verne har skrevet kalder vi nu klassikere både fordi de er gamle, men også fordi historierne kunne forgå i dag og stadig er relevante at læse. Hvis du er glad for et godt eventyr og spænding samt natur og teknik, så er Jules Vernes bøger lige noget for dig.

Se et udvalg af nyere udgaver herunder. Eller find alle bøger af Jules Verne på vores hjemmeside på linket her
 

Nye historier som ligner Jules Verne

Der er mange nutidige forfattere som er inspireret af Jules Verne og lægger vægt på opfindelser, teknik og fremtiden. Hvis du vil læse noget nyere som ligner Jules Verne kan du fx vælge en af disse: