7 fagbøger i varmen

Find viden, fordybelse og inspiration i disse populære titler fra hylden med faglitteratur.

Gobler ældes baglæns af Nicklas Brendborg

Den unge kometforsker Nicklas Brendborgs fortæller i denne bog om, hvordan videnskaben i årevis har forsket i en af menneskehedens største gåder, og forsøgt at besvare det ældgamle spørgsmål: Hvordan får jeg et langt og sundt liv? Mød samtidig zombier og gopler og lær om andre af videnskabens spektakulære bedrifter.

Fire tusinde uger af Oliver Burkeman

Med afsæt i lærdom fra gamle og nye filosoffer, psykologer og åndelige vejledere sætter Oliver Burkeman sig for at omstrukturere vores forhold til tid og frigøre os fra dens tyranni, og introducerer redskaber, der kan bruges til at konstruere et meningsfuldt liv ved at omfavne snarere end benægte dets begrænsninger. 

Meningen med livet af Anders Kofoed

En bog om mennesket og meningen med alting. Den er proppet med viden, humor og så er den lidt som at læse en roman - det er svært at stoppe når man først kommer i gang. Vi er en del af et gigantisk fællesskab, og måske er  vores største succes at lære af andres fejl. Læs selv med og bliv klogere på meningen med det hele.

Du er ikke f**ked - du er bare ung af Julius Mygind

Ærlig, sjov og rørende guide til ungdommen fra en coach, der selv har prøvet lidt af hvert. I øjenhøjde med de unge formidles emner som dårligt selvværd, og hvordan det kan boostes; myldrende tanker, der kan føles umulige at finde hoved og hale i; og negative mønstre som kræver konstruktive løsninger.

Atomvaner af James Clear

Få konkrete redskaber til at ændre dine dårlige vaner og samtidig inkorporere nye og bedre vaner i dit liv. I bogen gør James Clear op med alt-eller-intet-tankegangen og advokerer i stedet for små og gradvise ændringer, der til sidst bliver til en god og sund vane.

Med på en lytter af Annette K. Nielsen

Videnskabsjournalist Annette K. Nielsen er lydfølsom ligesom 20-40 % af befolkningen. Spørgsmålet ”Undskyld, men gider du skrue ned?” fremkalder sjældent jubel, men verden larmer mere og mere, og støjen stresser både dyr og mennesker, gør os syge og giver os høreskader. Den gode nyhed er, at der er et alternativ, nemlig at begynde at lytte mere opmærksomt til verden.

The secret af Rhonda Byrne

International bestseller om positiv tænkning og hvordan det kan ændre dit liv. At lige tiltrækker lige betyder, at det vi udsender, får vi tilbage. Fokuserer vi på det, vi er utilfredse med, får vi mere af det samme, og fokuserer vi på det, vi er tilfredse med, får vi mere af det samme. Det er hørt før, men er her serveret på en ny og meget overbevisende måde.

 

 

Oprindeligt skrevet af Pia, Aalborg Bibliotekerne.

Materialer