Læsning på iPad

Læsestof til dig i lukkeperioden

I forebyggelsen mod spredning af Corona virus er Lyngby-Taarbæk bibliotekerne blevet pålagt at holde lukket for besøgende. Men fortvivl ikke. Selv om du ikke kan komme på biblioteket, er det stadig muligt at få fat i godt læsestof til denne turbulente tid, hvor flere af os må blive hjemme.

Masser af godt læsestof online

Heldigvis er der masser af læsestof at hente. Som borger i Lyngby-Taarbæk kan du nemlig med dit bibliotekslogin benytte dig af bibliotekets digitale tjenester: Såsom eReolen hvor du kan låne et hav af både ebøger og lydbøger. Er du forældre til hjemsendte børn kan du smutte (digitalt) forbi eReolen Go og finde et rigtigt godt udvalg af børnebøger. 
Eller måske kender du nogen som savner læsestof på andre sprog end dansk? Så tjek eReolen Global. Også Pressreader udbyder udenlandske aviser og endelig kan det nævnes at RB Digital har masser af blade og magasiner der tilgodeser et væld af interesser.

Og er du blevet træt af Netflix eller HBO men har lyst til at bruge tiden på andet end læsning, så er det oplagt at besøge Filmstriben.dk, der byder på film og serier til både børn, unge og voksne.

Se og få adgang til alle tjenesterne her: lyngbybib.dk/e-materialer

Hvordan gør jeg?

Hvis du ikke allerede er oprettet som bruger, kan du sagtens gøre det på lyngbybib.dk/registration og få adgang med brug af dit NemId. Har du vanskeligheder med at få det til at fungere, eller har andre spørgsmål sidder bibliotekarerne klar ved mailen til at hjælpe dig. Skriv blot til: info@ltk.dk.

Hvis du simpelthen bare savner nogle gode ideer til hvilke bøger du skal læse, så gå ind på facebook.com/lyngbybib eller instagram.com/lyngbybib, hvor bibliotekets personale anbefaler aktuel litteratur, som du kan du kan finde online.

Hvad med bøger du allerede har lånt og dine reserveringer? 

Bibliotekerne har besluttet der ikke vil blive tilskrevet gebyrer og erstatning i lukkeperioden. Så behold bare bøgerne hjemme, for biblioteket har suspenderet alle afleveringsfrister indtil videre. De oprindelige afleveringsfrister vil fortsat fremgå af din lånerstatus, men de gælder altså ikke i lukkeperioden. Når biblioteket åbner igen, vil der være en periode, hvor materialer kan afleveres uden tilskrivning af gebyrer. Nærmere information vil blive meldt ud når biblioteket igen er klar til at åbne dørene. Skulle du have behov for at aflevere materialer i lukkeperioden, kan bogindkastet på siden af Stadsbiblioteket i Lyngby fortsat benyttes.

Måske har du også lige et spørgsmål til - Hvad med mine reserveringer? Reserveringer der står klar til afhentning, vil blive stående under lukningen og vil kunne afhentes når biblioteket genåbner.

Bibliotekerne glæder sig til at se alle jer lånere igen og informerer i mellemtiden på hjemmesiden her.

Lukningen af bibliotekerne gælder foreløbigt frem til og med den 13. april 2020.