Spritnye og nyere udgivelser - anbefalinger fra Instagram

Torsdag den 18. februar kl. 12 anbefalede litteraturformidlerne Lea Fløe og Marie Theilmann nye og nyere bøger live på Instagram. Her er deres anbefalinger.

Simone de Beauvoir: De uadskillelige

Den blev skrevet for 66 år siden, men er først nu blevet udgivet - Simone de Beauvoirs smukke roman om to unge pigers venskab. Romanen baserer sig på de Beauvoirs eget tidlige liv og følger Sylvie fra hun som ni-årig møder bedsteveninden Andrée og til de to unge piger er i starttyverne. Om venskab og kærlighed - og især om de hårde kår man som ung kvinde havde i 1920'erne, hvis man ønskede at realisere sig selv som andet end hustru og mor.

Charlotte Weitze: Rosarium

Roman om en ung kvinde, der slår rod i skoven. Om mennesket, naturen og ikke mindst menneskets måde at være i naturen på. Kan sagtens læses, selvom man ikke normalt er til elementer med et magisk element i sig. Udkommer den 24. februar fra Gutkinds Forlag

Max Porter: Lanny

Elizabeth Strout møder David Lynch! Omdrejningspunktet er en lille dreng, Lanny, som bor i en landsby uden for London sammen med sin mor og far. Lanny er en helt speciel lille dreng med en særlig forbindelse til naturen, og der opstår et venskab mellem Lanny og den lokale kunstner Pete. Romanen rummer også bl.a. en forsvindingshistorie - og en skøn, folkloristisk skikkelse ved navn Døde Papa Skælrod.

Liv Strömquist: Den er der ikke

Med Leonoardo DiCaprios kærlighedsliv som case redegør denne faglitterære tegneserie for kærlighedens og forelskelsens kultur- og idéhistorie. Popkulturelle referencer, skæve, skønne og underholdende streger og talebobler formidler de store tænkeres ideer om, hvad det er, der får os til at forelske os. Og hvorfor forelskelsen har trange kår i det 21. århundrede.

Hannah Hoang: Kærlighedskoden

En 30-årig kvinde med aspergers syndrom hyrer en escortfyr til at lære sig om kærlighedens og sexlivets koder. Sød musik og ret sexede sexscener opstår i denne feel-good kærlighedshistorie, som både gør én klogere på aspergers og på erotik.

Kiley Ried: En skøn alder

Plot-drevet roman om racisme og privilegieblindhed. Den 25-årige afroamerkanske Emira anklages grundløst for kidnapningsforsøg, da hun går i supermarkedet med en lille hvid pige, hun er babysitter for. Det bliver starten på en intens historie, der bl.a. vækker fortrængte minder hos den lille piges mor, influenceren Alix Chamberlain. 

Anna Rieder: Hindebæger

Digtsamling om at være ung med et skrøbeligt sind. Om blomster, om Amager Fælled og om en indlæggelse på en psykiatrisk afdeling. 

Mirian Due: Vågent

Digtsamling om moderskabets arbejde, men også om dets skønhed og om at bevare et lille rum, helt til sig selv, efter at være blevet mor.