Pigen fra Vesten - Videre læsning og lytning

17.04.24
Onsdag d. 17. april var der operaforedrag om Puccinis "Pigen fra Vesten" på Lyngby Stadsbibliotek med operaformidler Marie Theilmann. Her finder du anbefalinger til videre læsning og lytning.

Julian Buddens grundige og glimrende gennemgang af Puccinis liv og værker. Alle Puccinis operaer analyseres, og der er masser af musikeksempler (gengivet som noder). Til den musikkyndige interesserede.

Welser-Möst står på dirigentpodiet i denne glimrende live-indspilning fra Wiener Staatsoper. Nina Stemme og Jonas Kaufmann har de bærende roller som Minnie og Johnson/Ramerrez.

Fængslende roman om guldfeberens mørke sider. Den schweisiske modernistiske forfatter Blaise Cendrars følger general Suter, som erobrer det frodige Californien i midten af 1800-tallet - men får alt taget fra sig igen i guldgraveriets kaos. For skønlitterære læsere, som ønsker at fordybe sig i guldfebertidens menneskeskæbner.

Librettoen til Puccinis opera, oversat til engelsk. God som forberedelse, hvis man skal ind at se operaen.

Der blev desuden vist klip fra Metropolitan Operaen i 2018. Marco Armiliato dirigerede, Zeljko Lučić sang Jack Rance, Jonas Kaufmann sang Ramerrez/Johnson, og Eva-Maria Westbroek sang titelpartiet som Minnie, pigen fra det gyldne Vesten.