Om dette arrangement

Tid
17:00 - 18:30
Pris
60 kr. ekskl. entré til udstillingen
Lokalitet
Sophienholm Kunsthal
Nybrovej 401
2800 Kongens Lyngby
Sted
Staldloftet
Målgruppe
For voksne
Bestil billet(ter)
Samtale

Krydsfelt: Luna Scales - Den kvindelige model i kunsten

03.08.21
Den unge samtidskunstner Luna Scales viser sit videoværk "Eylelids"

I forbindelse med den aktuelle udstilling ”Anna Klindt Sørensen - Det grænseløse blik” deltager den unge samtidskunstner Luna Scales i Sophienholms nye liveformat: Krydsfelt.

Et af udstillingens hovedtemaer er den kvindelige model, der er et af Anna Klindt Sørensens yndlingsmotiver. Den kvindelige model i kunsten – set med en kvindes blik - vil være omdrejningspunktet for samtalen mellem to toneangivende personligheder fra musikkens, scenekunstens, litteraturens eller arkitekturens verden. 

Inden samtalen viser Luna Scales (født 1992) sit opsigtsvækkende afgangsværk fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2020 ”Eyelids”. For værket modtog Scales Poul Erik Bech Fondens kunstpris.

I videoværket er Luna Scales selv model, og kameraet zoomer ubønhørligt ind og ud på den nøgne model. Filmens form er inspireret af en kortfilm, som T.H. Dreyer lavede om Bertel Thorvaldsens skulpturer i 1949 og der skabes et rum, hvor hun må give afkald på sin blufærdighedsgrænse for at kunne rumme sin tilstedeværelse i situationen, - og spørgsmålet opstår, om dette er en overskridelse af hendes grænser?

Samtalen modereres af Barbara Læssøe Stephensen, chef for Sophienholm Kunsthal.

Tirsdag den 3. august kl. 17 - 18.30

 

Tags