Om arrangementet

Lokalitet
Lyngby Assistens Kirkegård
Toftebæksvej 5
2800 Kgs. Lyngby
Danmark
Tid
17:00 - 18:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
Voksne
Lokalhistorie

Byvandring - Lyngbyportrætter

13.06.18
Bemærk mødested: Lyngby Assistens Kirkegård, indgang mod Toftebæksvej

Arkivar Lise Skjøt-Pedersen fra Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv er guide på en tur i det centrale Lyngby, hvor vi hører om kendte og ukendte personligheder, der har levet her. Vi slutter på Frieboeshvile, hvor der er mulighed for at se udstillingen, Lyngby Portrætter.

Vi hører blandt andet om den kendte journalist og redaktør, Henrik Cavling, der fra 1905 til1927 var redaktør på Dagbladet Politiken. Han voksede op i Lyngby midt i 1800-tallet, og han har fortalt om det i sine erindringer. Han fortæller blandt andet om sin mor, Bengta Olsen, født Cavling. Hun etablerede Landvaskeriet Fredlighed, der fandtes lige ved siden af Assistens kirkegård.

På Assistens kirkegård er der flere gravsteder med tilknytning til familien Frisch på landstedet Vilhelminelyst i Bondebyen. Forfatterinden og kvindesagsforkæmperen Gyrithe Lemche og hendes søster Vibeke Salicath voksede op her. Gyrithe Lemches datter, Karen Schack, der i en årrække var kommunalbestyrelsesmedlem i Lyngby-Taarbæk, er også begravet her.

På vejen videre kommer vi forbi det lille røde hus på under kirkebakken. Her boede sygeplejersken fru Bang og hendes søster i første halvdel af 1900-tallet.

Turen slutter på Stadsarkivet, hvor der er mulighed for at se udstillingen – Lyngbyportrætter.

Onsdag den 13. juni kl. 17-18
Mødested: Lyngby Assistens Kirkegård, indgang mod Toftebæksvej
Gratis – bare mød op