'Lykkelig med M' af Anne Mari Borchert

Litteraturformidler Emilie anbefaler denne uge en finurlig perle om lykkeligt uforløst kærlighed.

Af Thomas Hansen

Tags

Ugens anbefaling

Hvad handler bogen om?

’Lykkelig med M’ er en sjovt-sørgelig fortælling om en både stilfærdig og stormombrust kærlighed.

Over små 90 sider følger vi med, mens bogens jeg optrevler, mindes og reflekterer over sit forhold til den svenske kvinde M. Forholdet er vel, strengt taget, et venskab, men det er et flirtende, passioneret, forfjamsket-romantisk venskab, som flere gange er ved at udvikle sig til noget andet.

’Lykkelig med M’ er fortalt gennem dagbogslignende noter, gengivelser af sms-korrespondancer, beskrivelser af GIFs som M og jeg’et sender til hinanden og et væld af lister – f.eks. en liste over fastfood, som er formet som hjerter.
 

Hvorfor skal man læse denne bog?

Der er noget både længselsfuldt og afklaret over denne lille roman. Den beskriver oplevelsen af uforløst kærlighed og heartbreak, men er også en hyldest til det ubestemmelige, bittersøde og ekstatiske forhold, der får lov til at udfolde sig mellem M og bogens jeg.

Læs den for en særegen og charmerende litterær stemme og for et sårbart og friskt blik på vores ofte fortærskede fortællinger om den romantiske tosomhed som den eneste mulige lykkelig slutning.
 

Hvilke andre bøger, synes du, den minder om?

’Lykkelig med M’ er som sagt en særegen perle, men hvis du synes om den, vil du måske også kunne lide norske Ingvild Lothes ’Hvorfor er jeg så trist når jeg er så sød’.