Thorstein Thomsen

Information om Thorstein Thomsen til LitteraTUR - litterær gåtur i Lyngby.

Barndom

Thorstein Thomsen er født 1950. Han voksede op med Soya som nabo på Chr.X's Alle i den ejendom, der bliver kaldt Sporthuset. Han har senere omtalt ejendommen, som hans "huskehus" eller "historiehus". I mange af hans bøger er handlingen lagt her, f.eks. i børnebøgerne Fortællinger om Frede og Den sommer Torben sad fast i en luftkanal, i ungdomromanen Nørdernes forvandling og i de tre voksenromaner samlet i Lyngby-trilogien.

 

Rockmusikken

Han var en del af det musikalske miljø i starten af 70'erne i Birchs gård i Bondebyen, hvor bl.a. C.V. Jørgensen boede, og blev en af dem, der skrev de nye danske sange på den tid.

 

Børnebøgerne

Mens han gik på Københavns Universitet, spillede og skrev han musik og børnebøger. De sidste med så meget succes, at han valgte at leve af det. I 80'erne og 90'erne skrev han omkring 75 børnebøger på sine bopæle på Lystoftevænget i Brede, på Lyngby Hovedgade med udsigt til biblioteket og på Bispebakken i Virum. Han skrev også musik til børn og optrådte på skoler med historiefortælling og sang.

 

Romanerne

I det nye århundrede har han fortrinsvis skrevet romaner til voksne, bl.a. Den, der hvisker, lyver, der blev nomineret til BG Banks Litteraturpris og Weekendavisens Litteraturpris samt Sne på hendes ansigt, der blev en bestseller.
Flere af hans bøger er filmatiseret.
Han er sandsynligvis den skønlitterære forfatter, der har skrevet flest sider om livet i Lyngby og omegn i 50'erne, 60'erne og 70'erne.

Materialer