Hjælpemidler til gratis udlån på biblioteket

På biblioteket kan du nu låne hjælpemidler, der kan hjælpe i hverdagen.

Det er bedst at kunne selv... men ind imellem kan der blive behov for en ekstra lille håndsrækning. Nogle gange er det mindre ting, der skal til for, at man kan klare sig selv. Det kan f.eks være i form af hjælpemidler der kan lette nogle af dagligdagens gøremål.

Det kan være hjælp til at åbne besværlige emballager, hjælp til støvsugningen eller en håndsrækning til at få strømperne på. Center for Sundhed og Omsorg og Statsbiblioteket i Lyngby-Taarbæk Kommune vil derfor gerne introducere de forskellige velfærdsteknologiske muligheder, der findes, for at gøre hverdagen lidt nemmere for borgere med aldersbetingede skavanker; nedsat kraft, led- og muskelsmerter, nedsat syn og hukommelsesproblemer. Det er derfor nu muligt at låne et eller flere hjælpemidler med hjem fra biblioteket og prøve dem i hjemmet i op til 14 dage.

Hjælpemidlerne er eksempelvis robotstøvsugere, lågåbnere, karkludepressere og et talende ur.

Du kan bestille hjælpemidlerne her.

 

Lyngby-Taarbæk Kommune vil i samarbejde med borgerne skabe rammerne for, at ældre borgere kan leve et godt og aktivt liv. Ældre borgere skal opleve, at Lyngby-Taarbæk Kommune fremmer sundheden og støtter, træner og plejer borgerne til at klare sig selv bedst muligt i hverdagen.

Læs mere i Ældrestrategien på kommunens hjemmeside: ltk.dk/aeldrestrategi